Alispahić srušio Dinamo, Zec pocrvenio

HNL, 29. kolo

Alispahić srušio Dinamo, Zec pocrvenio

Adnan Beganović

U posljednjem susretu 29. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva Šibenik je na Šubićevcu svladao Dinamo (2:1), a najbolji pojedinac na utakmici bio je bh. internacionalac i kandidat za reprezentativni dres Mehmed Alispahić, koji je postigao jedan pogodak.

Šibenik je mnogo bolje otvorio susret i već u 18. minuti pogotkom Alispahića došao je do prednosti. Nekadašnji fudbaler bugojanske Iskre velemajstorski je svladao neopreznog Butinu. Alispahić je primjetio da se Butina previše udaljio od gola i udarcem sa 30 metara neobranjivom loptom prebacio je golmana Dinama.

Samo tri minute kasnije Antonio Jakoliš dobro je prošao po lijevoj strani, pretrčao je Cufrea i neobranjivim udarcem svlado Butinu.

Od 30. minute Šibenik je igrao sa igračem manje jer je isključen naš reprezentativac Ermin Zec, koji je udario Tomislava Barbarića. Iako je zagrebačka momčad sat vremena igrala sa igračem više, nije uspjela preokrenuti rezultat. Modri su tek ped sami kraj susreta uspjeli "zabiti" počasni pogodak, a strijelac je bio Dodo.

Ovom pobjedom Šibenik je kolo prije kraja prvenstva izborio izlazak na evropsku scenu.

HNL, 29. kolo:
Šibenik - Dinamo 2:1 (Alispahić 18', Jakoliš 21' / Dodo 86')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.