Alisson se oglasio: Šta će sada navijači Liverpoola reći za Coutinha?

Pomogao mu pri odluci

Alisson se oglasio: Šta će sada navijači Liverpoola reći za Coutinha?

Endin Čaušević

Brazilski golman Alisson Becker na kraju prošle sezone odlučio je napustiti Romu i karijeru nastaviti u dresu Liverpoola.

Alisson je blistao prošle sezone na golu rimskog kluba, a ljetos jednostavno nije mogao odbiti bogatu ponudu s Anfielda. Brazilac je tako postao najskuplji golman svih vremena i odmah je pokazao da će biti veliko pojačanje za ekipu Jurgena Kloppa.

U razgovoru za engleske medije Alisson je priznao da je prije transfera u Redse razgovarao s Philippeom Coutinhom koji je do početka ove godine bio član Liverpoola. Alisson je otkrio da mu je Coutinho rekao sve najbolje o engleskom klubu, te da je tada znao da neće pogriješiti ako potpiše za njih.

"Naravno da sam pričao s Coutinhom o tome da li da idem u Liverpool. Hvalio je dosta Jurgena Kloppa, ali i ostale igrače. Rekao je da vlada nevjerovatno jedinstvo u ekipi i da je to veoma ambiciozan tim. Moram priznati da mi je pomogao u donošenju odluke oko transfera. Bio je jako sretan u Liverpoolu s porodicom i to mi je bilo bitno", rekao je Alisson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi