Alkar nije mogao zaustaviti Nurkića

Još jedan sjajan meč

Alkar nije mogao zaustaviti Nurkića

Midhat Šljivak

Košarkaši zagrebačke Cedevite uvjerljivo su večeras u 12. kolu hrvatskog prvenstva savladali ekipu Alkara rezultatom 106:63.

Naš mladi centar Jusuf Nurkić dominirao je u ovom susretu. Protivnički centri nisu imali efikasnu odbranu, a Cedevita je potpuno opravdala epitet velikog favorita u ovom susretu. 

Pobjednik niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Prednost domaćeg tima je rasla iz minute u minutu, a na kraju su gosti otišli kući sa 43 poena minusa.

Jusuf Nurkić je odigrao odličan meč. Za 19 minuta na parketu ubacio je 18 poena (8 od 11 iz igre), te je imao i pet skokova. Jedini koji je bio efikasniji je Miro Bilan sa 19 poena, dok je mladi Mazalin dodao 17.

Marko Šutalo je u pobjedi Zadra nad Kvarnerom 93:71 bio najefikasniji sa 18 poena  za 29 minuta u igri, dok je Miralem Halilović u pobjedi Zagreba nad Šibenikom (92:73) ubacio šest poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.