Zvijezda ne mari za novcem: Svaki trening kazna, oko glave traka od 200 eura, navijačima satovi...

Živi u svom svijetu

Zvijezda ne mari za novcem: Svaki trening kazna, oko glave traka od 200 eura, navijačima satovi...

Admin Čaušević

Mnogi fudbaleri, posebno oni koji igraju u najjačim ligama i zarađuju ogroman novac, nastoje da žive u svom svijetu te preferiraju jedinstven stil života. 

Allan Saint-Maximin je tip igrača koji je originalan i poseban na svoj način. Zvijezda Newcastle Uniteda uopšte na mari za novcem iako mu sedmična plata i nije kakva zna biti u Premiershipu.

Francuskom napadaču sedmično na račun legne "skromnih" 38 hiljada funti koje se, dojam je, i ne zadrže predugo u njegovom vlasništvu.

Ovaj 24-godišnjak je osim po dobrim partijama na sebe uvijek pažnju privlačio i zbog svog stajlinga. Tako je i nedavna promjena izazvala ogromnu pažnju.

Naime, do sada je Saint-Maximin oko glave nosio prepoznatljivu Gucci traku, ali na posljednjih nekoliko mečeva nastupa sa trakom brenda Louis Vuitton čija se vrijednost kreće od 500 do 1000 KM.

Oglasi

Dakle, napadač Newcastle Uniteda za samu pripremu svake utakmice potroši iznos novca koji i nije baš zanemariv.

Međutim, da Saint-Maximinu i nije previše do novca pokazuje i scena od prije nekoliko sedmica ispred Saint James Parka.

Naime, on se zaustavio svojim automobilom ispred jednog od navijača. Izašao je iz vozila i uručio mu kutiju. U kutiji se nalazio sat vrijedan 2.000 funti.

"Već 30 godina dolazim na St. James Park i nikad nisam bio sretan kao danas zahvaljujući ovom velikodušnom čovjeku", poručio je Michael Urwin.

[instagram]https://twitter.com/michaelurwin14/status/1462056906688708611[/instagram]

Oglasi

O francuskom napadaču i njegovom karkteru ranije je govorio je Jonjo Shelvey te je tom prilikom otkrio do sada nepoznate stvari. Primjer radi, prilikom dolaska na svaki trening Saint-Maximin zaradi novčanu kaznu.

Razlog zbog kojeg biva kažnjavan je njegova težnja da bude originalan pa se u kampu pojavljuje sa raznoraznim naušnicama i sličnim dodacima te tako krši klupski kodeks.

"On je lud. Talentovan i nevjerovatan fudbaler, ali je poseban tip. Jedan je od onih tipova koji se od glave do pete oblači u dizajnersku odjeću", rekao je Shelvey.

Kažnjavaju ga svaki dan jer dolazi sa naušnicama i sličnim stvarima. Da nije tako dobar igrač svi bi bili ljuti na njega, ali kako je tako dobar ne ljute se. On je izuzetan igrač."

"Kako igramo na kontra napade meni kao veznjaku je prirodno da dignem glavu i tražim nekoga. Dodam Allanu loptu i gledam kako pokušava da predribla 20 igrača..."

Potražite više informacija na temu Premier league:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CP8zcFCDQX6/[/instagram]

Saint-Maximin je na St James Park stigao prije dvije godine za 18 miliona eura iz Nice. U međuvremenu je postao "alfa i omega" ekipe. On je već duže vremena u vezi sa Anissom, njih dvoje imaju sina koji se zove Djayden-King. Iz prethodne veze ima idvije djevojčice Lyana i Ninhiju.

Top Komentari

BigBabo
Pure talent.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi