Allardyce: Jednom sam pomogao prijatelju i to je sve

Uručio otkaz na poziciji selektora Engleske

Allardyce: Jednom sam pomogao prijatelju i to je sve

E. Čaušević

Engleski stručnjak Sam Allardyce više nije selektor reprezentacije Engleske.

Allardyce je sinoć uručio svoju ostavku na mjesto selektora Engleske nakon skandala sa novinarima Telegrapha. Prerušeni novinari snimili su Allardycea kako govori da je znao u svojoj karijeri naštimati transfer fudbalera.

Nakon što je video procurio u javnost Allardyce je bio primoran da podnese ostavku. Sada već bivši selektor Engleske danas se oglasio po prvi put u javnosti, te je otkrio zbog kojeg transfera je "pao".

"Nekadašnji igrač Manchester Uniteda, a danas fudbalski agent Scott McGarvey je moj prijatelj već 30 godina. On me zamolio da mu pomognem oko nekog transfera i to sam uradio. To je vjerovatno najgora odluka u mojoj karijeri. Žao mi je što se ovako završilo", rekao je Allardyce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi