BBC: Sam Allardyce novi selektor Engleske
FOTO: EPA

Potvrda u naredna 24 sata

BBC: Sam Allardyce novi selektor Engleske

Ugledni BBC objavio je informaciju da će Sam Allardyce preuzeti kormilo reprezentacije Engleske. 

Nakon što je Roy Hodgson poslije eliminacije sa Evropskog prvenstva podnio ostavku, selektorsko mjesto je ostalo upražnjeno i prema pisanju BBC-a glavni kandidat da preuzme tu poziciju je 61-godišnji Sam Allardyce. 

Allardyce, koji već devet mjeseci vodi Sunderland, obavio je razgovore sa predstavnicima Fudbalskog saveza Engleske i dobio je prednost u odnosu na Stevea Brucea koji vodi Hull City. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Potvrda informacija da je Allardyce novi selektor Engleske očekuje se u naredna 24 sata. Vrijedi podsjetiti da je ovaj stručnjak prije Sunderlanda vodio još West Brom, Limerick, Preston, Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn i West Ham. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti