Allegri nakon Atalante kritikovao Pjanića

Nije bio baš zadovoljan

Allegri nakon Atalante kritikovao Pjanića

Juventusov trener Massimiliano Allegri krtizirao je igru Miralema Pjanića nakon utakmice protiv Atalante.

Torinski klub je jučer s minimalnih 1:0 slavio na maglovitom gostovanju u Bergamu u polufinalu Italijanskog kupa, a jedini gol na meču postigao je iskusni Gonzalo Higuain, i to u trećoj minuti.

I ovoga puta mjesto u prvoj postavi Juventusa je našao naš Miralem Pjanić, međutim onim što je pokazao trener Allegri nakon utakmice nije bio posve zadovoljan. Zamjerio mu je određene stvari...

"Nekada zna komplicirati stvari i pokušava odigrati loptu kroz nekoliko igrača. Bolje bi bilo da odigra u takvim trenucima na stranu i pokuša razvući protivničku odbranu", kazao je Allegri, te se osvrnuo na meč s Atalantom.

"Na kraju nas je Atalanta pritisnula i malo smo osjećali umor, ali smo izdržali. Imamo dobar rezultat, no ništa još nije gotovo. Drago mi je da i ove godine poštujemo Kup."

Revanš u Torinu se igra 28. februara.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi