Allegri: Ovo je odlučujući dio sezone, ponosan sam na svoje igrače

Juve savladao Atalantu

Allegri: Ovo je odlučujući dio sezone, ponosan sam na svoje igrače

Endin Čaušević

U zaostaloj utakmici 26. kola italijanske Serije A ekipa Juventusa je pred domaćim navijačima savladala Atalantu sa 2:0.

Stara dama se tako vratila na prvo mjesto i u odnosu na Napoli ima četiri boda prednosti. Nakon utakmice trener domaćih Massimiliano Allegri izjavio je da je Juve imao zacrtan cilj što se tiče marta mjeseca, te da su to igrači ispunili.

"Na vrhu tabele smo sa četiri boda prednosi. Ovo je odlučujići dio prvenstva i sezone. Cilj kluba bio je da izborimo četvrtfinale Lige prvaka i da do kraja marta budemo prvi u Italiji što smo i ostvarili. Ponosan sam na igrače", rekao je Allegri, te dodao:

"Sada ćemo dosta pametno ući u završnicu sezone i vjerujemo da možemo ispuniti zacrtane ciljeve. Najvažnije je da se moji igrači odmore jer nas već za vikend očekuje utakmica protiv SPAL-a".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi