Juventus bez problema slavio protiv Atalante

Zaostali meč Serije A

Juventus bez problema slavio protiv Atalante

Juventus je danas u Torinu bez većih problema slavio pobjedu protiv Atalante u okviru zaostalog meča italijanske Serije A sa 2:0. 

Stara dama se i prije ovog zaostalog meča popela na lidersku poziciju jer je imala bod više od Napolija, a danas je samo potvrdila da će njena 'stvarna' prednost iznositi četiri boda.

Stara dama se mučila samo u prvih 20-ak minuta meča, a kasnije je počela da stvara prilike i povela je u 29. minuti kada je Douglas Costa asistirao, a Gonzalo Higuain pogodio. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku je Juventus imao dobre prilike preko Dybale i Pjanića, a do promjene rezultata došlo je u 81. minuti kada je Blaise Matuidi nakon asistencije Higuaina pogodio za 2:0. Inače, samo dva minuta prije toga Atalanta je ostala sa desetoricom jer je crveni karton dobio Mancini.

Ovo je bila 12. uzastopna pobjeda Juventusa u Seriji A, a u njoj je učestvovao i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je odigrao svih 90 minuta.

Italijanska Serija A:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus-Atalanta 2:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi