Allegri potvrdio: Pjanić u prvoj postavi za Dinamo

Želi tri boda iz Zagreba

Allegri potvrdio: Pjanić u prvoj postavi za Dinamo

Juventus će u drugom kolu grupe H Lige prvaka sutra gostovati u Zagrebu, gdje će se sastati sa Dinamom.

Italijanski prvak u ovaj duel ulazi kao apsolutni favorit, a trener Massimiliano Allegri je istakao da ga zanimaju samo tri boda.

"Siguran sam da nas čeka teška utakmica protiv Dinama. U evropskim utakmicama nikada nije lako osvajati tri boda na gostujućim terenima, pa ne sumnjam da ni sutra neće biti lako. Zanimaju nas tri boda jer se, naravno, želimo plasirati dalje. Ne znam koliko će nam bodova trebati za to, ali mi ćemo ići od utakmice do utakmice", rekao je Allegri, te dodao:

"Sutra je šesta utakmica koju igramo u kratkom vremenskom intervalu. Znam da su neki igrači pomalo umorni, jer to je normalno. Protiv Dinama moramo biti maksimalno ozbiljni i koncentrisani. Nećemo se opuštati".

Trener Juventusa nije želio skrivati karte kada je sastav u pitanju, ali još uvijek nije donio konačnu odluku oko određenih pozicija u timu. Ipak, jasno je da će Miralem Pjanić biti starter za razliku od utakmice sa Sevillom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne znam hoće li meč početi Evra ili Alex Sandro, koji je igrao svih pet utakmica u proteklom periodu. Ne mogu odgovoriti na pitanje hoće li Pjaca i Mandžukić igrati od početka, jer ni ja još uvijek nisam odlučio. Što se veznog reda tiče, tu će biti trojica fudbalera i to Pjanić, Hernanes i Khedira", zaključio je Allegri.

Dinamo i Juventus svoj meč Lige prvaka igraju sutra na Maksimiru od 20:45 sati, a nema sumnje da će Pjanićevo pojavljivanje u startnoj postavi obradovati brojne Bosance i Hercegovce koji će se sutra zaputiti put Zagreba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije