Alli i Kane za pobjedu Tottenhama nad Arsenalom

Premier liga

Alli i Kane za pobjedu Tottenhama nad Arsenalom

Edmir Škorić

Tottenham je u gradskom derbiju s 2:0 savladao Arsenal u 35. kolu engleske Premier lige.

U sjajnom meču Tottenham je stigao do 23. pobjede i opet se vratio na četiri boda od vodećeg Chelseaja, koji je danas s 3:0 slavio u gostima kod Evertona. Podjećamo, do kraja su ostala još četiri kola.

Od početka utakmice su domaći bili bolji,  a dobru šansu u 22. minuti ne koristi Dele Alli, da bi ubrzo Eriksen pogodio prečku.

Arsenal je zaprijetio preko Ramseyja u 39. minuti, ali ostalo je 0:0 na poluvremenu, a domaća ekipa u nastavku dolazi do pobjede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 55. minuti Dele Alli je pospremio jedan odbijanac za radost domaćih, da bi samo tri minute kasnije Harry Kane iz penala ovjerio pobjedu domaće ekipe.

Premier liga, 35. kolo:
Tottenham - Arsenal 2:0 (Alli 55, Kane 58 - penal)


Dele Alli Goal HD Tottenham 1 0 Arsenal 30.04.2017 by dailymotionfootballgoals
Harry Kane Goal HD - Tottenham 2-0 Arsenal - 30... by Euro2016

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi