Allsvenskan počinje u junu?

Klubovi su rekli svoje

Allsvenskan počinje u junu?

Kao što je poznato fudbalska sezona u Švedskoj je "smještena" u jednu kalendarsku godinu, za razliku od brojnih drugih evropskih zemalja.

Prošla sezona Allsvenskana, elitnog ranga švedskog fudbala, je počela krajem marta, a i nova je trebala startati otprilike u istom terminu.

To se, zbog haosa izazvanog pojavom koronavirusa u Evropi, gotovo sigurno neće desiti.

Udruženje profesionalnih klubova Švedske je donijelo vanredni zaključak da sezona 2020 treba početi kasnije, "do početka juna".

Sada je na potezu Švedska fudbalska asocijacija koja će odlučiti da li će uvažiti želje udruženja klubova. Vjeruje se da će Švedska fudbalska asocijacija odobriti pomjeranje starta sezone, a potom u saradnji sa klubovima napraviti prijedlog rasporeda.

Ipak, vrijedi istaći i da je pomenuti prijedlog za termin starta sezone preliminaran, te da su mogući novi sastanci i odluke u zavisnosti od razvoja situacije sa epidemijom koronavirusa.

Inače, titulu prvaka Švedske će u sezoni 2020 će braniti Djurgarden.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi