Navijač Malmöa oštro odgovorio Ibrahimoviću

Do jučer su se kleli u njega...

Navijač Malmöa oštro odgovorio Ibrahimoviću

Navijači Malmöa i dalje su ogorčeni na Zlatana Ibrahimovića.

Do prije nekoliko mjeseci Ibrahimović je u ovom švedskom klubu bio pojam, neko koga su svi obožavali, nazivali djecu po njemu, ali to sve se promijenilo preko noći.

Ibrahimović je iznenada odlučio da postane većinski vlasnik rivalskog kluba Hammarbyja, a s tim se u Malmöu ne mogu nikako pomiriti i već su uništili njegov kip koji se nalazio odmah pored stadiona.

Kip kraj kojeg su se doskoro mnogi fotografisali danas je išaran sprejevima i paljen bakljama. Srušen je na tlo, a sada je pokrenuta peticija i da se skroz ukloni, što je za BBC potvrdio i navijač ovog kluba Simon Bengtsson.

"Rekao bih da je velika većina u Malmöu razočarana Zlatanom. Niko ga ne brani. Naravno da neki misle da je vandalizam pogrešan, ali u isto vrijeme ljudi razumiju zašto je to napravljeno", rekao je Bengtsson, pa dodao:

"Zlatan smatra da bismo mi trebali biti zahvalni njemu na onome što je napravio za nas, ali zapravo nije ništa osvojio u Malmöu. Prodan je za velike novce i to je sve."

Sadašnji fudbaler Milana je nedavno poručio kako od Hammarbyja želi napraviti najjači klub u Skandinaviji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi