Almeria nadomak povratka u Primeru

Doigravanje za ulazak u Primeru, finale

Almeria nadomak povratka u Primeru

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Almerie na pragu su plasmana u špansku Primeru nakon što su u prvoj finalnoj utakmici savladali Gironu s minimalnih 1:0.

Almeria je na Municipal de Montilivi napravila veliku stvar ostvarivši pobjedu protiv domaćina. U dosta tvrdoj utakmici, presudio je gol Charlesa s početka drugog dijela, preciznije u 50. minuti. 

Taj pogodak mogao bi donijeti Almeriji veliko slavlje i povratak u Primeru, no to tek trebaju ovjeriti za tri dana pred svojim navijačima.

Almeria je u društvu najboljih španskih klubova posljednji put igrala u sezoni 2010/11, a u istoj sezoni izborili su i polufinale Kupa kralja, no i ispali iz lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Doigravanje za ulazak u Primeru, finale: 

Girona - Almeria 0:1 (Charles 50)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti