Almeria šokirala Mestallu

Primera, 11. kolo

Almeria šokirala Mestallu

Edmir Škorić
Teme:

Almeria je iznenadila na Mestalli, dok su Vlladolid i Real Sociedad odigrali 2:2 u večerašnjim susretima 11. kola španske Primere.

Iako je Sociedad u gostima kod Valladolida vodio 2:0 nakon 53 minute igre, domaćin je u samoj završnici imao veliku šansu da dođe do pobjede.

Antoine Griezmann je bio dvostruki strijelac za goste u 15. i 53. minuti. Daniel Larsson je u 76. minuti smanjio na 1:2, a tri minute kasnije Javi Guerra pogađa za 2:2. U 90. minuti Patrick Ebert ne pogađa iz penala i gosti ostaju neporaženi.

Valencia je vodila protiv Almerije nakon nešto više od 30 minuta igre i to golom Jonasa s bijele tačke. Marco Torsiglieri u 62. minuti donosi izjednačenje gostima na Mestalli, a onda Alex Vidal u 70. mnuti zabija za vaćna tri boda posljednjeplasirane Almerije, koja je tako prekinula seriju od pet poraza u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 11. kolo:
Valencia - Almeria 1:2 (Jonas 33 - penal/ Torsiglieri 62, Vidal 70)
Valladolid - Real Sociedad 2:2 (Larsson 76, Guerra 79/ Griezmann 15, 53)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.