Na treningu Željezničara u Antaliji

Almir Memić: Cilj je da izborimo Evropu i napravimo podlogu za narednu sezonu

Edmir Škorić

Jutros je Fudbalski klub Željezničar odradio još jedan trening u sklopu priprema u Antaliji, gdje Plave očekuje još nekoliko pripremnih mečeva i barem sedam dana kvalitetnog rada.

Nakon turbulentnog prvog dijela sezone, ove zime dogodile su velike promjene u FK Željezničar, a novo rukovodstvo kluba i s novim-starim trenerom Amarom Osimom ima ozbiljne planove, no sada je svima primarni cilj da se izbori Evropa.

"Zadovoljni smo, igrači su odigrali kvalitetno 60 minuta i otprilike i imamo sada toliko snage. Nadam se da ćemo povećati minutažu što se tiče kondicije. Rezultat u ovom momentu nama nije ni bitan. Još tražimo najbolju ekipu i tek možda u zadnjem meču možemo očekivati neki rezultat", rekao je Memić.

"Vrijeme je fantastično, ne može idealnije od ovoga. Prezadovoljni smo uslovima. Cilju nastavku? Cilj je da ljepše igramo i da napravimo barem malo bolje rezultat. Naravno, cilj nam je Evropa i da napravimo neku podlogu za narednu sezonu. Igrački kadar? Nemamo boljih u ovom trenutku, ako još neko dođe dobrodošao. Pokušat ćemo s ovim igračima završiti sezonu kako treba".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
daj ba mema ne seri,nemaš pojma,ti samo sa amarom cuku vodat možeš,zaboga miloga nema te ništa od ekipe,a još ste zatekki krš,i dovodite krš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi