Almiru Raščiću se bore za život, upucan je pred kućnim pragom!
Almir Raščić(desno) je brat Admira Rašćića(lijevo)

Bivši fudbaler Željezničara

Almiru Raščiću se bore za život, upucan je pred kućnim pragom!

A. Čaušević

Almir Raščić se bori za život nakon što je pretučen i upucan u glavu pred kućnim pragom. Prve informacije govore da je njegovo zdrastveno stanje itekako teško nakon nemilog događaja koji se desio u petak navečer u Goraždu.

Raščić je sinoć oko 22 sata napadnut ispred kućnog praga, a nakon što je zadobio teške povrede opasne po život prevezen u bolnicu u Sarajevo.

Portal Klix.ba je objavio kako je bivši fudbaler Željezničara hitno operisan te da se trenutno nalazi u komi.

Raščića koji je u gradu na Drini poznat kao uzorit sportista pretučen je prvo palicama, a zatim mu je iz vatrenog oružja pucano u glavu.

Policija u Goraždu je već napravila određene istražne radnje i započela potragu za napadačima. Ovaj napad je okarakterisan kao pokušaj ubistva.

Mnogi mještani kao i stanovnici Goražda su zatečeni i šokirani napadom na 38-godišnjaka koji prema nezavničnim informacijama nije imao sukoba sa drugim osobama.

Oglasi

"Sinoć u 21:48 sati NN lice dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavilo je da u je ulici 43. Drinske brigade u prolazu te zgrade zatekao jedno lice u ležećem položaju sa povredama na glavi praćenim krvarenjem. Odmah na lice mjesta izašla je patrola PS Goražde i Hitna služba Kantonalne bolnice."

"Povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu gdje je dežurni doktor konstatovao povrede u predjelu glave i da je životno ugrožen. U 22:50 sati prevezen je na UKC Sarajevo", saopšteno je iz MUP-a BPK.

Tokom igračke karijere ovaj 38-godišnjak je osim za Željezničar još nastupao za Velež, Olimpik, Goražde i Azot iz Vitkovića.

Inače, Almirov stariji brat je Admir Raščić, jedan od rijetkih igrača koji je nosio dresove Željezničara i Sarajeva te trenutni član stručnog štaba U21 reprezentacije BiH.

Njihovo otac je Muhidin Raščić, dugogodišnji član IO NFSBiH te ujedno i predsjednik FS Bosansko-podrinjskog kantona. 

Oglasi

Najnovije vijesti