Almir Turković napustio FK Sarajevo, ima novi posao

Legendarni fudbaler

Almir Turković napustio FK Sarajevo, ima novi posao

A. Čaušević

Almir Turković se nije dugo zadržao u skauting službi FK Sarajevo. 

Turković je sredinom 2021. godine bio angažovan u Bordo klubu, međutim s novom godinom za njega je stigao i novi angažman.

Proslavljeni bh. fudbaler će u budućnosti obnašati funkciju jednog od skauta u Osijeku, potvrdio je hrvatski klub.

"Almir je angažiran još u prvom dijelu sezone, a formalno-pravno je u međuvremenu postao i zaposlenik NK Osijek, nakon što je raskinuo suradnju s FK Sarajevo u kojem je imao bitnu ulogu u tamošnjoj školi nogometa.

Odlučio je Turković prihvatiti poziv svog nekadašnjeg suigrača u Gradskom vrtu kojega, kako sam kaže, iznimno cijeni i izvan terena.

Bjelica je, također, vrlo zadovoljan spoznajom da među suradnicima ima čovjeka koji se iskazao i svojim igrama i ponašanjem gdje god je bio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Znanjem i iskustvom sigurno će dati svoj doprinos klubu za kojeg je i emotivno vezan i sretni smo što je ponovno s nama", saopšteno je iz Osijeka.

U Osijeku je Turković igrao u tri navrata te je zbog svojih čarolija s loptom ostavio neizbrisiv trag u gradu na Dravi pa i ne čudi zašto ga je jedan od najboljih klubova HNL-a doveo u svoje redove. 

Top Komentari

Mackintosh
Propali ko zeton. Svi pobjegose, a najavise amidju i milione prije nekoliko hefti
0 5
delapenja
Turković i Torlak dvije najveće prevare od trenera , vječito nezadovoljni ,ufurali se kao da su oni FC sarajevo,a ustvari su ***** od ljudi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije