Alonso: Hoću da završim karijeru na najvišem nivou
EPA

Povlači se na kraju sezone

Alonso: Hoću da završim karijeru na najvišem nivou

Legendarni španski fudbaler Xabi Alonso (35) saopštio je danas da će 'okačiti kopačke o klin' na kraju sezone. 

Alonso će, nakon što mu istekne ugovor sa Bayernom, završiti i službeno svoju osamnaestogodišnju igračku karijeru tokom koje je osvojio gotovo sve. Sa Španijom je osvajao titule prvaka Evrope i svijeta, a na klupskom nivou je osvajao trofeje u Španiji i Njemačkoj, te titulu Lige prvaka s Liverpoloom. 

Za zvanični TV kanal Bayerna izjavio je da mu nije bilo lako donijeti odluku o prekidu karijere.

"Nije bilo lako donijeti ovu odluku, ali vjerujem da je pravi trenutak. Uvijek sam mislio da je bolje otići ranije nego kasnije. Hoću da završim karijeru na najvišem nivou, a Bayern je najviši nivo. Nevjerovatno sam ponosan što igram za Bayern i što sam dio ove porodice", izjavio je Alonso i dodao:

"Iskusio sam toliko toga kao igrač Sociedada, Liverpoola. Real Madrida i Bayerna. To su sve veliki klubovi. Naravno, i sa Španijom. Nikada nisam pomislio da ću imati tako veliku karijeru, a nadam se da će biti još nečega prije nego što se završi", dodao je Španac. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alonso je u Bayern, u kojem će završiti karijeru, stigao u ljeto 2014. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi