Igrao je u Bayernu, sada preuzima Borussiju Monchengladbach
FOTO - EPA

Alonso ponovo u Bundesligi

Igrao je u Bayernu, sada preuzima Borussiju Monchengladbach

A. Beganović

Nekadašnji španski reprezentativac i proslavljeni fudbaler Reala, Bayerna i Liverpoola, Xabi Alosno, biće novi šef struke Borussije Monchengladbach.

Njemački mediji javljaju da su čelnici Borussije postigli dogovor sa Alonsom, koji će ovaj klub voditi od naredne sezone.

Alonso će na klupi ovog slavnog njemačkog kluba naslijediti Marca Rosea koji će od ljeta voditi Borussiju Monchengladbach, a koliko će španski stručnjak zarađivati još nije poznato.

Alonso je trenersku karijeru počeo sredinom 2019. godine kada je preuzeo B ekipu Real Sociedada. Trenutno se nalazi na 1. mjestu tabele svoje grupe u trećem rangu španskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju dodajmo da su se čelnici Borussije odlučili za Alonsa i zbog toga što dobro poznaje njemački jezik koji je naučio tokom svog igranja u Bayernu.

Top Komentari

redondo
Joj naslova, kao da se radi o Andreasu Ottlu a ne o Xabi Alonsu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi