Alvaro Morata od četvrtka igrač Manchester Uniteda?

Postignut dogovor

Alvaro Morata od četvrtka igrač Manchester Uniteda?

Edmir Škorić

Prema pisanju Suna, Alvaro Morata u četvrtak će biti predstavljen kao veliko pojačanje Manchester Uniteda.

Morata trenutno uživa na odmoru sa suprugom Alice Campello, a kada se vrati sa odmora, što će se desiti vrlo brzo, postat će igrač Manchester Uniteda, pišu mediji u Engleskoj.

Jučer je navodno igračev otac i agent upoznao predstavnike Manchestera i finalizirali su se detalji ugovora, a Uniteda će ovaj transfer koštati čak 60 miliona funti.

Na Santiago Bernabeu su također otac Alfonso i agent Juanma Lopez sat vremena razgovarali s Realom, koji je prvobitno tražio 80 miliona za španskog napadača, ali je ubrzo postignut dogovor. 

Moraota (24) sa suprugom je na Sardiniji, ali spreman je da se ukrca u avion za Manchester kako bi obavio liječničke preglede i ubrzo se pridružio pripremama Uniteda koji će u nedjelju krenuti put Los Angelesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jose Mourinho je od uprave Uniteda zatražio da hitno dovede određene igrače, a napadač mu je bio prvi pik. Navodno je Mou potpredsjedniku Edu Woodwardu dao spisak igrača krajem prošle sezone, no za sada se pojačanja nisu dovela, pa je Portugalac bio ljut. Stigao je jedino Victor Lindelof iz Benfice, Morata bi trebao da bude drugo pojačanje. Nemanja Matić i Ivan Perišić su također želje portugalskog stručnjaka. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi