Alvaro Pereira vjeran Portu

Portugalski klub zadovoljan sa Urugvajcem

Alvaro Pereira vjeran Portu

Urugvajac Alvaro pereira je produžio ugovor sa portugalskim šampionom Portom do 2016.

Ovaj vrlo dobri lijevi bek je za Urugvaj odigrao 35 utakmica uz 6 golova, a u grad vina je stigao prije dve godine iz rumunskog Cluja. Ponikao je u ekipi Miramar i 2005. je prešao u argentinski Qulimes gdje je ostao do 2007. kad  je obukao dres Argentinos Juniorsa. Imao je vrlo dobru sezonu pa je u julu 2008. uz obeštećenje od 2,5 miliona eura prešao u Cluj, a zatim u julu 2009. za 4,5 miliona u Porto.

Ove sezone je 25-godišnjak koji je karijeru počeo kao vezista odigrao dvije utakmice u Ligi prvaka i 3 u Super ligi. Klub koji  bi htio Pereiru prije 2016. morao bi da plati obeštećenje od čak 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.