Alves: Coutinho ima kvalitet za Barcelonu

Brazilac o svom sunarodnjaku

Alves: Coutinho ima kvalitet za Barcelonu

Endin Čaušević

Sada već bivši fudbaler Barcelone, Dani Alves, izjavio je da Philippe Coutinho ima kvalitet da igra za Barcelonu.

Coutinho je i ove sezone jedan od najboljih fudbalera Liverpoola, a mediji u Engleskoj špekulišu da je interes za brazilskog fudbalera pokazala Barcelona. Alves je odlučio ovog ljeta da napusti Barcu, a njegova nova destinacija je Juventus. Brazilac vjeruje da njegov sunarodnjak ima kvalitet da igra u Barceloni.

"Fudbal je da se neke stvari odluče u trenutku. Liverpool je veliki tim, ali Coutinho treba da razmisli o odlasku posebno ako ga želi Barcelona. On je kvalitet za Barcu", rekao je Alves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, pored Barcelone interes za veznjaka Liverpoola pokazao je i PSG. Ovaj 23-godišnji fudbaler je ove sezone u dresu Redsa odigrao 43 utakmice i postigao je 12 golova. U Liverpool je stigao 2013. godine iz Intera za 8,5 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi