Alves priznao da se mogao vratiti u Barcelonu: "Želio sam to, ali sam onda počeo razmišljati..."

Odustao od povratka na Camp Nou

Alves priznao da se mogao vratiti u Barcelonu: "Želio sam to, ali sam onda počeo razmišljati..."

E. Čaušević

Brazilski reprezentativac Dani Alves ljetos je napustio PSG kao slobodan igrač i odlučio je da se vrati u domovinu i potpiše za Sao Paulo.

Alves je s dosta uspjeha igrao u Evropi više od 16 godina, a najveći trag ostavio je u Barceloni u kojoj je proveo osam sezona. Iako je proslavio nedavno svoj 36. rođendan Alves se i dalje nalazi u odličnoj formi što je pokazao na Copa Americi.

Ljetos nije želio da potpiše novi ugovor s PSG-om i odlučio je kao slobodan igrač da napusti klub. Mnogi su bili sigurni da će ostati u Evropi i čak se vratiti u Barcelonu, ali je na kraju Alves odlučio da je vrijeme za povratak u Brazil.

Iskusni fudbaler priznao je da je imao kontakte s Barcelonom, te da je bio itekako zainteresovan da se vrati u katalonski klub, ali da je u posljednjem trenutku odlučio da to neće uraditi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao sam priliku da se vratim u Barcelonu ove godine i to sam zaista želio. Ipak, počeo sam nekako razmišljati i zapitao sam se šta bih ja mogao donijeti novo toj ekipi, te da li bi mi pomoglo to da postanem bolja osoba i igrač. Zato sam odlučio odustati od povratka", izjavio je Alves.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi