Alvin Karadža napušta Šibenik

Prema pisanju hrvatskih medija

Alvin Karadža napušta Šibenik

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački fudbalski internacionalac koji je u posljednje vrijeme nosio dres Šibenika, Alvin Karadža, najvjerovatnije će u zimskom prelaznom roku napustiti klub iz Krešimirovog grada.

Naime, hrvatski mediji navode da je Šibenik dao slobodne ruke Karadži da potraži drugi klub. Bosanskohercegovački internacionalac u ovoj polusezoni odigrao je nekoliko doista dobrih partija u dresu Šibenika, ali ipak po navodima hrvatskih medija trener Branku Karačić stavio ga je na transfer listu, a s obzirom da Karadža nije bio standardan nego je samo igrao ukoliko je neko od standardnih prvotimaca bio povrijeđen ili je imao "žuticu", čini nam se da je razlaz sa Šibenikom najbolje rješenje za obje strane.

SportSport. ba saznaje da ovaj stoper na stolu ima nekoliko ponuda iz naše lige, ali i da su se pojavile neke ozbiljne opcije za njegov odlazak vani.

Karadža je prve fudbalske korake napravio u bugojanskoj Iskri, da bi potom otišao u Zrinjski s kojim je osvojio i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.