Amar Beganović: Situacija nije nimalo jednostavna jer vidimo šta se dešava

Kapiten Slobode za SportSport.ba

Amar Beganović: Situacija nije nimalo jednostavna jer vidimo šta se dešava

E. Oštraković

Nogometaši Slobode nalaze se na pauzi, a još uvijek nije poznato kada će se vratiti u trenažni proces.

Pauza je uzrokovana zbog Koronavirusa, te je domaće prvenstvo Bosne i Hercegovine suspendovano najmanje do kraja marta.

Još uvijek nije poznato da li će i kada biti nastavljeno domaće prvenstvo, ali igrači moraju održati fizičku spremu stečenu u pripremnom periodu.

Za SportSport.ba govorio je kapiten Slobode, Amar Beganović, koji je prokomentarisao stanje u svojoj ekipi, te pauzi koja je došla zbog Koronavirusa.

"Situacija nije nimalo jednostvana, jer vidimo šta se trenutno dešava u svijetu. Međutim tako je kako je. Mi se pridržavamo uputa koje nam izadaju nadležni organi. Pauza će sasvim sigurni uticati na igrače, ali kako je nama tako je i ostalima. Riječ je o višoj sili, na koju ne možemo uticati. Nadamo se da će se situacija što prije stabilizovati, te da ćemo nastaviti sa našim redovnim aktivnostima, kako u svijetu sporta, tako i u ostalim oblastima", rekao je Amar Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten Slobode je svjestan da njegovu ekipu čeka teška borba za opstanak, naravno ukoliko se liga nastavi.

"Kada se i ukoliko se prvenstvo nastavi, sigurno da nas očekuje borba za opstanak, ali ukoliko budemo pravi i damo sve od sebe ne bi trebalo biti problema. Nakon pobjede protiv Čelika pogled na tabelu je malo bolji, ali možemo jos bolje. Sloboda je veliki klub i sigurno da uz podršku navijača i kvalitet koji imamo opstanak ne bi trebao biti upitan", završio je kapiten Slobode, Amar Beganović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sviRodjeni
Dobro došao u Velež !
3 2
Mustafa
Šta se sikeraš? Prvenstvo je završeno i Sloboda je ostala!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije