Iako su tek sedmi Guardioli su najbolji na svijetu, a na zahtjev navijača dovede Amara Dedića

Sprema li se veliki transfer?

Iako su tek sedmi Guardioli su najbolji na svijetu, a na zahtjev navijača dovede Amara Dedića

Admin Čaušević

Amar Dedić bi na ljeto mogao realizovati veliki transfer i to u redove ekipe koja oduševljava sve ljubitelje fudbala ove sezone, a čini se najviše sjajnog trenera Manchester Cityja, Pepa Guardiolu. 

Dedić je zaista briljantan u dresu Salzburga i nalazi se u grupi najskupljih igrača mlađih od 23 godine i njegova vrijednost je prema CIES institutu procijenjena na 18 miliona eura.

Odlični desni bek je napravio ogroman skok u svojoj vrijednosti i veće sada je jedan od najtraktivnijih defanzivaca zbog čega je privukao pažnju mnogih klubova iz Liga petice.

Neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko RB Salzburg već na ljeto unovič bh. reprezentativca, a to sigurno neće uraditi za male pare.

Ovaj 20-godišnjak se već počeo povezivati sa nekim od evropskih velikana poput Barcelone, Atletico Madrida i Manchester Uniteda, ali čini se da ga čeka transer u ne toliko zvučno klupsko ime.

Naime, Dedića bi u svoje redove mogao dovesti Brighton, tim Roberta De Zerbija koji ove sezone u Premiershipu igra zaista briljantno. Za Guardiolu su čak najbolji u izgradnji igre.

Oglasi

"Najbolji tim na svijetu u izgradnji igre je Brighton, ne postoji tim u prenošenju lopte u posljednju četvrtinu od Brightona, u modernom fudbalu nema boljeg", kazao je Guardiola u petak.

Popularni Galebovi su ove sezone zaista fantastični. Trenutno su sedmi na tabeli Premiershipa i opravdano se nadaju plasmanu u Konferencijsku ligu.

Pod vodstom De Zerbija uspjeli su ostvariti nekoliko sjajnih pobjeda, prvenstveno nad Liverpoolom, dok su stigli i do polufinala FA Cupa gdje ih krajem mjeseca čeka duel sa Manchester Unitedom.

Pojedini navijači Brightona putem društvenih mreža već prizivaju dovođenje Dedića uz poruku da bi njegovim angažmanom "jednim udarcem ubili dvije muhe."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Smatraju kako bi bh. reprezentativac bio idealna opcija za De Zerbijev tim pošto bi donio kvalitet, ne bi koštao mnogo i rješenje je na duže staze.

Podsjećanja radi, Dedić je prije nekoliko mjeseci produžio ugovor sa RB Salzburgom do 2027. godine i Austrijanci ga sigurno neće tek tako pustiti, ma ko zakucao na njihova vrata.

Top Komentari

pjanke.sa
Jesi li stvarno ovu recenicu napisao: „Odlični desni bek je napravio ogroman skok u svojoj vrijednosti i veće sada je jedan od najtraktivnijih defanzivaca zbog čega je privukao pažnju mnogih klubova iz Liga petice.“???? Tugo moja i novinarstva
1 0
zeničkidokosti
Ekstra tim za razvijanje, neće oni zadugo ispasti, a zadnja linija im je kritična. Poneksd izbaci nekog pojedinca ko što je Mitoma, March, tu je i Wellbeck. Mislim da bi se snašao odlično.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti