Salzburg od gotovog napravio veresiju; Hoće li Gazibegović osvojiti titulu ispred Dedića!?
U Austriji će prvak biti Bosanac - ili Amar Dedić ili Jusuf Gazibegović.

Frcaju varnice u austrijskoj Bundesligi

Salzburg od gotovog napravio veresiju; Hoće li Gazibegović osvojiti titulu ispred Dedića!?

E. Ganibegović

Austrijska Bundesliga itekako nam je zanimljiva. Prvak će u ovoj ligi ove sezone biti jedan bh. reprezentativac, no ostaje da vidimo koji. Borba se zahuktava između Salzburga za koji igra Amar Dedić i Sturma iz Graza čije boje brani Jusuf Gazibegović.

U okviru 24. kola austrijske Bundeslige (play-off za prvaka) Salzburg je na svom terenu ugostio bečku Austriju, vodio 2:0, gubio 2:3, pa osvojio bod pogotkom u nadoknadi. 

Poveo je Salzburg u 22. minuti preko Gloukha, da bi u 39. minuti prednost duplirao slovenački ofanzivac Šeško.

Na odmor se, dakle, otišlo pri rezultatu 2:0 za domaćina i malo ko je očekivao da gosti mogu i do boda, a kamoli do sva tri. No, desilo se.

Već na otvaranju drugog dijela, tačnije u 47. minuti, Tabaković smanjuje prednost domaćeg tima, da bi u 77. Ranftl pogodio za izjednačenje.

Veliki preokret gostujućoj ekipi donose rezervisti. Polster je bio u ulozi asistenta, a Dovedan pogađa za konačnih 2:3. Tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je u 92. minuti golom iz penala bod domaćinu donio Šeško.

Oglasi

Amar Dedić je standardno bio u prvoj postavi Salzburga i igrao je do 88. minute kada ga je zamijenio Konate.

Salzburg nakon ove utakmice ostaje prvi s 31 bodom, četiri boda više od Sturma, ali ima i utakmicu viška. Ukoliko Sturm u ovom kolu savlada LASK, prići će Salzburgu na samo bod zaostatka.

To bi značilo da ćemo do kraja sezone gledati vleiku bitku za titulu između Salzburga (Dedić) i Sturma (Gazibegović), a ova dva tima se međusobno sastaju za dva kola i taj duel bi mogao uveliko da odluči o prvaku.

Ekipa Salzburga je posljednjih devet sezona bila prvak u Austriji i bilo bi veliko iznenađenje da i ove sezone ne budu prvaci, no jasno je da sada i Sturm ima svoju računicu i da će se voditi velika borba do samoga kraja.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Austrijska Bundesliga, 24. kolo:

Salzburg - Austria 3:3 (Gloukh 22', Šeško 39', 90+2' (P); Tabaković 47', Ranftl 77', Dovedan 80')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi