Reprezentativac BiH među kandidatima za nagradu Golden Boy!

Amar Dedić

Reprezentativac BiH među kandidatima za nagradu Golden Boy!

Eldar Ganibegović

Amar Dedić jedan je od fudbalera kandidata za nagradu Golden Boy za 2022. godinu. 

Nakon što je nagradu osvojio prošle godine fudbaler Barcelone Pedri, ove godine ima nekoliko favorita.

Najpoželjnija nagrada za mlade igrače na svijetu, Golden Boy, koju dodjeljuje talijanski časopis Tuttosport, napravio je svoju listu od 100 kandidata za 2022. godinu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Salzburga Amar Dedić, također je našao svoje mjesto na ovoj listi. Zanimljivo, on je jedan od pozvanih igrača koji nije dobio ni minut u četiri utakmice Lige nacija u junu mjesecu. 

Tu je i jedan nesuđeni Zmaj, Bećir Omeragić, koji je izabrao Švicarsku ispred Bosne i Hercegovine. Iako se dugo povezuje s brojnim evropskim velikanima, Omeragić je na listu kandidata dospio kao igrač Zuricha.

Među favoritima za osvajanje nagrade su Karim Adeyemi iz Borussije Dortmund, koji je prošle godine igrao za RB Salzburg, Jamal Musiala iz Bayerna, Jude Bellingham iz Dortmunda i Gavi iz Barcelone.

Nekada su ovu nagradu koja se dodjeljuje od 2003. godine, osvajali fudbaleri poput Lea Messija, Sergia Aguera i Erlinga Haalanda.

Ove godine datum proglašenja pobjednika još nije poznat, no najvjerojatnije će to biti u novembru mjesecu, kao i prošle godine.

Lista kandidata za nagradu Golden Boy

Top Komentari

celikze
Zato je dobio Dujamant Rubin-Boy Civicccccccc yes.Bravo Civke majstoreeeeee.Tutosss bugarosssss je otkrio nevidzenog talenta Civketaaaaaa
6 2
Noname992
A nema ga na spisku A selekcije. Bravo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti