Ljiljani na laktu, a na leđima drugi dres: I BiH će imati "predstavnike" na Evropskom prvenstvu

Objavljen spisak

Ljiljani na laktu, a na leđima drugi dres: I BiH će imati "predstavnike" na Evropskom prvenstvu

Admin Čaušević

Selektor reprezentacija učesnika Evropskog prvenstva su počeli s objavljivanjem spiskova za predstojeći kontinentalni turnir. 

Bosnu i Hercegovinu će na Evropskom prvenstvu "predstavljati" Vladimir Petković koji s dosta uspjeha već dugi niz godina vodi reprezentaciju Švicarske.

Iskusni stručnjak iz Sarajeva je na spisak od 29 putnika uvrstio još jednog fudbalera koji je naše gore list. Riječ je o Harisu Seferoviću koji trenutno nastupa za Benficu.

Seferović je porijeklom iz BiH, a njegova porodica se iz Sanskog Mosta odselila početkom devedesetih godina. Nastupao je za mlađe selekcije Švicarske, a onda izrazio želju da zaigra za BiH.

Međutim, predomislio se i prihvatio poziv tadašnjeg švicarskog selektora Ottmara Hitzfelda i tako zauvijek isključio mogućnost da obuče dres Zmajeva. Za Švicarce nastupa od marta 2013. godine.

Inače, da je Seferović itekako vezan za Bosnu i Hercegovinu pokazuje i njegova totavaža "ljiljana" na lijevom laktu koju je izradio još prije šest godina.

Oglasi

Na spisku se našao i Bećir Omeragić. Talentovani štoper se povezivao za reprezentacijom BiH, ali je na kraju izabrao Švicarsku za koju je debitovao jesenas.

Spisak izgleda ovako:

Golmani: Yann Sommer – Yvon Mvogo – Jonas Omlin – Greogor Kobel

Odbrana: Manuel Akanji – Loris Benito – Eray Cömert – Nico Elvedi – Jordan Lotomba – Kevin Mbabu – Becir Omeragic – Ricardo Rodriguez – Fabian Schär – Silvan Widmer

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red i napad: Breel Embolo – Christian Fassnacht – Edimilson Fernandes – Remo Freuler – Mario Gavranovic – Admir Mehmedi – Haris Seferovic – Xherdan Shaqiri – Djibril Sow – Ruben Vargas – Granit Xhaka – Denis Zakaria – Steven Zuber – Dan Ndoye – Andi Zeqiri

Inače, Švicarci se nalaze u grupi s Italijom, Velsom i Turskom. Prije početka turnira će odigrati dvije prijateljske utakmice i to protiv SAD-a i Slovenije.

Top Komentari

Matic
Sretno ljiljane!
6 0
forza_juve
Svaki čoban vani ima te ljiljane ili na ruci ili na retrovizoru u autu a u biti zaboli ga .i. za Bosnom kao ovog ovdje i pola Hrvatske reprezentacije svojevremeno
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi