Amar Dedić nikad iskreniji pred meč BiH - Slovačka: "Nemam šta da lažem..."

Govorio o problemima u bh. timu, pa poslao poruku navijačima

Amar Dedić nikad iskreniji pred meč BiH - Slovačka: "Nemam šta da lažem..."

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine spušta zavjesu na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sutrašnjoj utakmicom u Zenici protiv Slovačke. Danas je održana i press konferencija našeg tima, a pred novinarima se pojavio i Amar Dedić.

Bh. tim je prije nekoliko dana doživio težak poraz na gostovanju protiv Luksemburga sa 4:1, a veoma loše kvalifikacije naša selekcija završava sutra utakmicom protiv Slovačke na Bilinom polju.

Tim povodom u prostorijama NSBiH u Sarajevo održana je press konferencija, a novinarima se pored Save Miloševića obratio i Amar Dedić.

Izloženi ste kritikama javnosti koliko vas to pogađa i kakva je atmosfera trenutno u svlačionici?

"Samo mogu reći da je trenutno teška situacija i svjesni smo toga. Osjeti se to u ekipi i među igračima, nemam šta da lažem. Moramo se spremiti za taj mart, u teškoj situaciji smo trenutno, moramo dati sve od sebe da to popravimo", rekao je Dedić.

Oglasi

Šta je problem da ne igramo ni približno onako kao neke od utakmica?

"Najveći problem trenutno je što su igrači izgubili samopouzdanje i to se osjeti na terenu. Mislim da je to razlog najveći. Moramo pokušati skinuti sa sebe pritisak i da odigramo najbolje, igra se fudbal jer ga voliš i voliš da igraš za svoju reprezentaciju", poručuje Dedić.

I Dedić je govorio o očekivanju atmosfere na Bilinom polju nakon svega.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Jedina poruka koju mogu dati je da treba vjerovati u nas. Tu je vjera najbitnija što je ostala u ekipi i to treba biti tako. Moramo zajedno da uspijemo u martu", jasan je bio desni bek bh. reprezentacije.

Sutrašnja utakmica između BiH i Slovačke igra se s početkom u 20:45 sati.

Top Komentari

user1677191664
Sta je biti bosnjo cim neide gubi se,,u bilo kojem sportu odma im se majke jebu,,trjeraju,,do juce svi psuju Dzeku,Pjanica,Kolasinca,,poslje poraza aj nema bez nji nista hahahaha ,,,imamo srece da iko hoce da igra za ovakvu zemlju bio ti Amar,Rade,Petar,,ko god se odluci svaka mu cast,,ima i drugi stvari u zivotu smirite strasti,,fudbal je sporedna stvar u zivotu,,indjanci,,neko je dobar neko pobjedjuje,,neko gubi,,i sta sad ,,kao da zivot vam zavisi od te repke,,
2 0
Prva najveca greska je Savo Milosevic, njega treba zamjeniti, i onda ce sve krenuti normalno. Mora se milosevic zamjeniti jos odmah poslije utakmice sa Slovackom, bez obzira kakav bio rezultat, ne smijemo cekat mart sa milosevicem, jer tada ce sve biti kasno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti