Husnić odgovarao na škakljiva pitanja: Otkrio detalje načelnog dogovora Veleža i Saveza oko stadiona

Odlazeći predsjednik FK Velež

Husnić odgovarao na škakljiva pitanja: Otkrio detalje načelnog dogovora Veleža i Saveza oko stadiona

Admin Čaušević

FK Velež će uskoro dobiti novo rukovodstvo. Dosadašnji predsjednik Senad Husnić je ranije najavio svoj odlazak, a tako će i biti nakon sjednice Skupštine koja će biti održana u u narednom periodu.

Velež je jedan od nekolicine premijerligaša koji će cijelu polusezonu odigrati van svog stadiona i to zbog promjene travnjaka u skloptu projekta NFSBiH prema kojem će određeni stadioni u BiH dobiti nove terene.

Do sada su probijeni svi mogući rokovi, a kako je Husnić kazao u razgovoru za klupski kanal Velež sigurno neće zaigrati do proljeća na svom stadionu.

"Čujem se svakodnevno, a ponekad i pet puta sa ljudima iz FSBiH. Slali smo službeno nekoliko dopisa iz našeg kluba, ali iz NFSBiH, nažalost, nikada nisu odgovorili. Mislim da nisu odgovarali, ne zato što su neprofesionalni, nego imaju izvođače radova kakve imaju. Moje mišljenje, a i iz razgovora sa njima, čini se da je i NFSBiH izgubio povjerenje u izvođača radova".

"Sama činjenica da mi nemamo ugovor i nikakav pravni odnos sa izvođačem radova, da smo mogli samo sa strane davati pridike bez ikakvih pravnih uplitanja. Bilo je pokušaja od dijela navijača da se radovi i eventualno zaustave, ja sam eksplicitno bio protiv toga, jer ćemo amnestirati izvođača, ovakav kakav je, ako mi to uradimo. Nemamo nikakvo pravo da to radimo osim da ukazujemo i eventualno tražimo nekakvo obeštećenje zbog rokova i kvaliteta."

"Na mene se vrši medijski pritisak kako je Velež trebao poduzeti pravne korake jer su svi rokovi probijeni. U par navrata sam išao kod ljudi u NFSBiH, zadnji put smo razgovarali na tu temu u Zenici na utakmici protiv Crne Gore. Kod sufinansiranja radova jednu uplatu je pustila Gradska uprava, 275.000 KM i mi smo tu uplatu odmah pustili na račun FSBiH.

Oglasi

"Drugu uplatu je, čini mi se 5. augusta, pustilo Ministarstvo finansija HNK, što smo zadržali kod nas i onda sam ja tražio da taj novac uložimo u stadion, ono što je potrebno za osposobljavanje stadiona (brojači, prostorije za novinare, prostorije za Prvu pomoć...) da možemo igrati evropske utakmice, a ne da idemo na Grbavicu."

"U načelu sam vidio razmjevanje kod ljudi, da nemaju ništa protiv, ali da ćemo to uraditi kad se stadion završi, kad napravimo zapisnik, uz sve naše primjedbe da će se sjesti i ozbiljno razgovarati o tome."

"Ako se to ne ispoštuje nije problem nezadovoljstvo tražiti putem zvaničnih instanci, odnosno suda", objasnio je Husnić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je da nije zadovoljan bodovnim učinkom ekipe, ali da se za slabije rezultate od očekivanih ima objektivno opravdanje. Kazao je i da Džemil Šoše i dalje obavlja dosta posla iza sjene, ali da bi novi direktor trebao biti izabran uskoro.

Osim toga odlazeći prvi čovjek Rođenih je govorio i o ostalim temama, posebno o željno iščekivanoj sjednici Skupštine. Otkrio je da postoje dva kandidata, ali o njihovim imenima nije želio govoriti.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
MUSVDG
0 2
Jugovina
Jao luka hahaha Ok, s****o je izvodac teren i vas i druge i treba odgovarati ali gdje ce reci da je odlucio namjenska sredstva koja je dobio od zajednickih para okrenuti u nesto drugo. Taman da ovima da razlog da mu nikad ne dovrse teren. Jedno je neisplatiti novac privremeno, a drugo je okrenuti ga u nesto za sta nije odobren.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi