Memić sretan zbog poziva selektora: Očekivao sam to, nadam se da ću upisati debi

Igra sjajno u Sloveniji

Memić sretan zbog poziva selektora: Očekivao sam to, nadam se da ću upisati debi · Intervju

S. Mlaćo

Novo ime na spisku selektora mlade reprezentacije naše zemlje Slobodana Starčevića za duele sa Švedskom i Crnom Gorom je Amar Memić, član slovenskog NK Bravo.

Memić je u Sloveniju stigao iz federalnog prvoligaša FK Radnik Hadžići i napravio sjajan potez. Postigao je do sada jedan pogodak, upisao šest asistencija, te je prvi asistent Prve lige Slovenije.

Njegov tim je na sjajnom četvrtom mjestu sa samo tri boda zaostatka za liderom Koperom.

Slovenski mediji imaju samo riječi hvale za Memića, a on ističe da je veoma sretan zbog poziva u mladu reprezentaciju.

"Naravno da sam sretan, iskreno da kažem nadao sam se pozivu.To mi je bio jedan od ciljeva kada sam prešao u Bravo, da se što prije nametnem igrama i dobijem poziv selektora. Čast mi je nositi dres reprezentacije, a nadam se da ću u ove dvije utakmice dobiti priliku da debitujem", priča Memić za SportSport.ba.

Odlazak u NK Bravo pokazao se kao pravi potez za ovog 20-godišnjaka.

Oglasi

"Zadovoljan sam igrama svoje ekipe. Po dolasku u Bravo svi su me sjajno prihvatili i meni nije bio problem da se uklopim u ekipu, što sam i pokazao svojim igrama. Naravno, ovaj klub mi odgovara u svim mojim zamislima koje sam imao, jer kada sam napuštao Radnik ispostavilo se da je to pravi korak za mene u mojoj karijeri, niti je to bio prevelik zalogaj, ali isto tako dovoljan korak da dokažem da mogu igrati na višem nivou".

Opis nije dostupan.

Slovenska liga je veoma kvalitetna, infrastruktura je sjajna, a dosta pažnje posvećuje se mladim igračima.

"Liga je kvalitetna, ima zaista dosta kvalitetnih igrača. Pokazuje to i činjenica da ima dosta reprezentativaca Slovenije, a tu je i reprezentativac BiH Almedin Ziljkić, a naravno i legenda Hajduka Senijad Ibričić. Ima i dosta klubova koji su se takmičili u evropskim natjecanjima kao što su Maribor, Olimpija, te Mura koja još igra konferencijsku ligu. To sve pokazuje o kvaliteti lige koju ona posjeduje".

Šesta asistencija ✅ Prvi asistent lige 🙏 Video: Prva liga Telemach

Posted by Amar Memić on Sunday, October 31, 2021

U Sloveniju je stigao iz FK Radnik Hadžići, sjajne sredine za mladog nogometaša.

U ovom klubu ga i dalje prate, gotovo svaki nastup 'isprate' i na zvaničnoj stranici.

"Drago mi je što iz Radnika prate moje igre, mislim da oni time žele poslati jasnu poruku igračima ne samo Radnika, nego širom BiH, da se uz kvalitetan rad i trud može napredovati i da vas mogu primjetiti ljudi iz jačih liga, i to je ono što i ja želim pokazati svima. A ja pratim svoj bivši klub, jer je Radnik odigrao veoma bitnu ulogu u mom razvoju i nikada im to neću zaboraviti i biti ću ponosan što dolazim iz te sredine", dodao je novopočeni mladi reprezentativac naše zemlje Amar Memić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Dobar mali, sljedeci korak bundesliga abd
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi