Osim pred Olimpik: Optimista sam, ali to ništa ne mora značiti za ishod utakmice

Govorio i o Asimu Zecu, Štiliću, Juričiću

Osim pred Olimpik: Optimista sam, ali to ništa ne mora značiti za ishod utakmice

S. Mlaćo

Novi ispit nogometaše Željezničara čeka sutra na Otoci.

Rival će im biti FK Olimpik. Željezničar je apsolutni favorit, no Plavi su svjesni da to trebaju opravdati na terenu, ukoliko žele do važna tri boda.

“Imali smo 12 dana pauze koja je dobro došla u nekim stvarima, a npr. nije zbog ritma. Malo smo se skupili kada je igrački kadar u pitanju. Imat ćemo više igrača u kadru nego protiv Tuzle City. Dvanaest dana smo bez utakmice i to uvijek nosi neizvjesnost. Znamo da je protivnik u teškoj situaciji, znamo kako igraju, pogotovo na svom terenu. Ipak, znamo da ćemo se u principu mi više pitati na terenu“, kazao je pred ovaj meč Amar Osim i dodao.

“Dolazi nam serija teških utakmica. Optimista sam, ali ne mora to ništa značiti za konačni ishod utakmice. Ovo je najvažnija utakmica, pa ide naredna.  Bodove nosi kao i one koje nas očekuju poslije“.

O igračkom kadru, te povratniku Asimu Zecu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Bojo se vraća, blizu je ekipe. Imamo Štilića koji je u puno boljem stanju nego prije pauze. Juričić trenira normalno i bit će u kombinaciji. Asim Zec će biti u kombinaciji, brzo će se uklopiti, bio je u ritmu i nije prestajao trenirati sa Zrinjskim. Imamo bolje karte u rukama nego pred Tuzlu City“, dodao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MangasColoradas
...ovo je jedinstvena prilika za Olimpik da uzme koji bod ove sezone.
8 5
TesanjskiBrnjo
Osko veoma los strucnjak bez trunke znanja o lopti, taktici i sveukupnom fudbalskom rukopisu. Baca supljake navijacima sportskog drustva Zeljeznicar, a ne moze motivirati igrace u duelima sa Mladosti iz Kaknja i Krupe sa Vrbasa.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi