Da li nove odluke u Kantonu Sarajevo dovode u opasnost održavanje utakmica?

Već su stupile na snagu

Da li nove odluke u Kantonu Sarajevo dovode u opasnost održavanje utakmica?

A. Čaušević

Posljednje odluke Kriznog štaba KS prema kojim je obavezno nošenje maski te dodatno smanjen broj osoba na otvorenom i zatvorenom zatvorenom prostoru izazvala je dosta polemika među stanovništvom. 

Prema ovoj naredbi u zatvorenom prostoru može boraviti maksimalno 30, a na otvorenom prostoru 60 osoba, međutim problem je što "otvoreni" i "zatvoreni" prostor nisu jasno definisani.

Kada je u pitanju nastavak sportskih takmičenja odigravanje utakmica nije dovedeno u pitanje, pa će tako tri sarajevska kluba moći normalno igrati Premijer ligu BiH.

"Zasad nema nikakvih najava. Ako bude trebalo smanjit ćemo broj u svim grupama", kazali su iz NFSBiH za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa područja Kantona Sarajevo osim Olimpika, Sarajeva i Željezničara još nekoliko sportskih kolektiva igra u državnim prvenstvima te će tako i oni moći nesmetano organizovati utakmice.

Očekuje se da Krizni štab KS u narednim danima dodatno pojasni mjere ili napravi izuzetke kada je u pitanju održavanje sportskih događaja jer kako na stadionima tako i u dvoranama ima dovoljno prostora da se drži obavezna socijalna distanca od dva metra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Kasikara
Ako padne savez nekad,sve prljavevi kriminalne radnje Borca i Sarajeva će izaći na vidjelo.
5 21
Sako12
Ma haj sad opet daj titulu Borcu ili Sarajevu , poserem vam se u savez
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti