Nakon remija na Grbavici

Amar Osim: Da je bio boks mi bismo dobili

S. Mlaćo

U okviru 28. kola PL večeras su na Grbavici snage odmjerili Željezničar i Široki Brijeg.

Završilo je 0:0 , a svoje viđenje nakon meča dao je u Plavom salonu šef struke Željezničara Amar Osim.

"Tvrda utakmica. Sa Sarajevom i Zrinjskim su igrali tvrdo, kao i danas. Da je boks mi bismo dobili utakmicu. Zbog naše nelucidnosti nismo to uspjeli, tačnije nismo imali puno snage u završnici. Pred kraj smo počeli padati, osjetio se nedostatak Šabanadžovića i Ramovića. Na kraju smo se patili. Ovi su baš čvrsti, znaju šta hoće, a svi igrači su jako fizički spremni", kazao je Osim.

O igri svog napada, te neigranju Ermina Zeca.

"Znam kakav kvalitet ima Ermin Zec i vjerovatno bi mogao nešto učiniti. Nemamo zamjerki prema svojim igračima u smislu borbenosti, svi su dali sve od sebe".

O borbi za Europu Osim kaže:

"Kada pogledate tabelu i raspored sve vam je jasno na osnovu čega vjerujemo u ostvarenje cilja. Iza nas je Radnik koji nije bolji od nas kao ni Sloboda. Naravno da vjerujem u svoju ekipu. Bili smo bolji danas nego sa Krupom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na pitanje da prokomentariše suđenje, Osim je u svom stilu kazao. 

"Nisam pritisnuo dugme, što znači da neću odgovoriti".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vedran86HZSA1986
Ma puši kitu drugu titu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi