Osim pred Zrinjski: Optimisti smo jer fakat solidno igramo s jakim protivnicima ove godine

Željezničar gostuje u Mostaru

Osim pred Zrinjski: Optimisti smo jer fakat solidno igramo s jakim protivnicima ove godine

E. Čaušević

U Mostaru se sutra igra veliki derbi 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Željezničara.

Oba tima bore se za sami vrh tabele Premijer lige i jasno je da nas očekuje još jedna itekako uzbudljiva utakmica.

Pred ovaj meč izjavu je dao i trener kluba s Grbavice, Amar Osim, koji je poručio da je optimista pred ovu utakmicu jer Željezničar ove sezone bolje igra mečeve s jačim protivnicima.

"Ispade ove godine da bolje igramo utakmice s dobrim protivnicima. Definitivno Zrinjski spada u red najboljih protivnika. Dodatna povoljna stvar je što igramo u Mostaru jer je tamo sad puno bolje vrijeme nego kod nas s obzirom da je već decembar i realno je već hladno i tereni su gadni za igrat. Mi smo nakon pobjede u zadnjem kolu kojom smo, uz kombinaciju rezultata ostalih ekipa, poboljšali svoj neću reći plasman i poziciju, ali situaciju na tabeli i imamo priliku protiv Zrinjskog da napravimo dobar rezultat i dodatno učvrstimo svoju poziciju i dodatni saldo", rekao je Osim i dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Također i da Zrinjskog koji nam je konkurent za najviši plasman u slučaju dobrog rezultata ostavimo iza sebe što bi bila velika stvar. Naravno i Zrinjski imaju svoje planove, igraju kući gdje su uvijek favoriti koliko god to zvučalo kao fraza, ali jesu jer su dovoljno dobri da mogu tako reći. Mi smo skoro kompletni nije nam loša situacija s igračkim kadrom i očekujem dobru utakmicu kao što su zadnje utakmice protiv Zrinjskog bile u Mostaru. Optimisti smo, opet kažem najviše zbog toga što smo ove godine fakat solidno igrali s jakim protivnicima bez obzira jel to na Grbavici ili na strani. Uglavnom smo bili na nivou kada je igra u pitanju i na tome baziram svoj optimizam pred meč sa Zrinjskim".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Ma razvalili su sve sa vrha :) nece zeljo igrat fudbal kao Sarajevo ni za 200 godina...
8 17
Bulle
Koga ste uzeli sa vrha?? Sarajevo?? Borac???
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi