Osim pred Tuzla City: Moram se prvo osvrnuti na prošlu utakmicu jer imam dužnost kao sportski radnik

Komentarisao i da li treba VAR u PL

Osim pred Tuzla City: Moram se prvo osvrnuti na prošlu utakmicu jer imam dužnost kao sportski radnik

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra igraju na svom terenu protiv Tuzla Cityja meč 23. kola Premijer lige BiH.

Pred ovaj meč svoja očekivanja otkrio je trener domaćeg tima Amar Osim nakon što je njegov tim u prošlom kolu neočekivano poražen na Grbavici protiv Olimpika.

"Opet teška utakmica. Moram se osvrnuti na prošlu utakmicu gdje imam dužnost kao sportski radnik da neke stvari ponovim koje nisam stigao reći, odnosno rekao sam, ali to nije bilo dovoljno glasno. U onoj muci nakon poraza u čudnim okolnostima gdje smo pričali o nekim stvarima o kojim ne treba pričati. Zaboravio sam reći da je Olimpik koji je uzeo bodovo neću reći zasluženo jer ne mislim tako, ali su igrali jako korektno, nisu nabijali nego su pokušavali igrati i nisu se valjali što je nešto što treba pohvaliti. Dali su odličan gol koji isto tako treba pohvaliti, zadnji pas i šut, iako je to nama bio nož u srce, su bili perfektni. To mi je bila dužnost da kažem za prošlu utakmicu", rekao je Osim i nastavio.

"Nova utakmica s protivnikom kojeg dobro znamo, čije smo kvalitete itekako osjetili na svojoj koži, kojeg očekujemo ne baš idealnim okolnostima zbog stvari koje su se desile u zadnje vrijeme. Igramo kući, igramo utakmicu koja kada je plasman u pitanju može puno da odluči. Očekujem ipak malo drugačiju utakmicu taktički nego na dvije prethodne utakmice u Tuzli, čisto zbog kvaliteta terena. I mi i oni ćemo imati šansu da pokažemo stvari koje nismo pokazali na onom terenu koji definitivno ne pruža optimalne uslove za pokazivanje nekih lijepih stvari. Vidjet ćemo ko će se bolje snaći, mi se nadamo da ćemo to biti mi jer smo motivisani i željni nekog uspjeha u teškom periodu i nadamo se da će taj motiv koji imamo i kvalitet igrača koji posjedujemo učiniti da mi iz ove utakmice izađemo kao pobjednici".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je potrebno uvođenje VAR-a?

"Nažalost mi smo to na svojoj koži iskusili, ali eto nismo mi toliko bitni jer je bitan generalni napredak lige, a vidite šta se dešava u okruženju. Ko god je htio napredak posegnuo je za tom tehnikom i svuda je donijela neko poboljšanje, ako ništa poboljšanje u smislu da te ne boli srce i da te neko oštetio. Definitivno je to nešto što bi podiglo nivo fudbala na neku razinu koja nije postojala. Znamo da je to skupu, da nije lako osigurati u ovakvim okolnostima, ali je jedan od ultimativnih koraka za poboljšanje fudbala".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Kao navijač Sarajeva dižem svoj glas protiv lopovluka koji se radi na ofiran način. Sramota da je da se Željo, velikan našeg fudbala krade nasred Grbavice protiv fenjeraša da se otvara put Borcu za evropu, zbog kojeg se prekinula liga prošle sezone da bi ostao na poziciju koja vodi u EL. Naš gradski rivaletet je jedno, ovo je nešto drugo, sutra će svi isto ovo osjetiti na svojoj koži kad stanu na put Vicinoj bagri. Ni VAR neće donijeti napredak jer je i on podložan interpretaciji o uvjerenju sudija.
19 6
hzsg
Reci ti nama Amare, dokle je stigla tvojaTUŽBA protiv kluba u kojem trenutno obnašaš dužnost šefa strucnog štaba, Sportske djelatnike u BiH to živo zanima, pretpostavljam da je ova pandemija konačnu presudu malo prolongirala, malo nam pojasni u kojoj je fazi. Hvala.
17 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti