Trener Željezničara nakon utakmice u Mostaru

Amar Osim: Ko je bolji, Zrinjski ili Sarajevo? Bile su to dvije različite utakmice...

Danas je u Mostaru odigran derbi 26. kola Premijer lige BiH, duel Zrinjskog i Željezničara. Zrinjski je uspio slaviti sa 1:0 iako je u drugom poluvremenu ostao sa igračem manje.

Nakon utakmice Pod Bijelim brijegom novinarima se obratio trener Željezničara Amar Osim.

"Čestitke Zrinjskom na pobjedi. Uradili su dovoljno kvalitetnih stvari nakon gola da im treba čestitati. Odigrali su 30 minuta sa igračem manje, a da niko nije primijetio igrača manje... Mi smo svoje prilike imali u prvom poluvremenu, ali nismo ih uspjeli iskoristiti", istakao je Osim, pa nastavio:

"Gol smo primili iz situacije koju mi teško možemo braniti jer imamo malo manje centimetara i kila nego što bi trebalo... Zrinjski je čak i u finišu imao neke prilike. Mi smo imali loptu, kružili, bilo nas je u 16 i oko 16, ali na kraju nas nije bilo."

"Bila je greška u zapisniku. Pisalo je 17, a Zajmović je 18. Ako piše pogrešan broj igrač ne može ući u igri. Ne znam ko je pogriješio", osvrnuo se Osim na "tehničku" grešku u zapisniku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u kratkom roku odigrao utakmice sa dvije provplasirane ekipe, možete li procijeniti ko je kvaliteniji?

"Sarajevo ili Zrinjski, ko je bolji? Pa, igrali smo dvije potpuno različite utakmice. Jednu normalnu protiv Zrinjskog i jednu nenormalnu protiv Sarajeva gdje smo primili dva gola za 15 minuta. Mislim da smo lakše igrali sa Zrinjskim u prvom poluvremenu, tu bi dao neku prednost Sarajevu, ali isto tako mislim da Sarajevo, tačnije pretpostavljam, ne bi moglo odigrati ovako kvalitetnu i iskusno u finišu sa igračem manje kao što je to danas i uradio Zrinjski".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jogabonito
Gospodski komentar, kao i uvijek,kapa do poda jednom od najboljih trenera koga je B i H ikada imala.
2 35
Gladijajator iz mraka
I on da bude selektor BiH? Ej tugo,tugo
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi