Amar Osim: Lako je igrati kad ti sve ide, vidjelo se ko ne može pritiska

Trener FK Željezničar nakon poraza od Mladosti

Amar Osim: Lako je igrati kad ti sve ide, vidjelo se ko ne može pritiska

M. Šljivak

Amar Osim čestitao je Mladosti na pobjedi protiv Željezničara.

Trener Plavih sa Grbavice je nakon meča istakao da su gosti zasluženo došli do tri boda i govorio je o utakmici i onome šta se dešavalo.

"Igrali smo protiv ekipe koja se držala plana igre koji je jedino moguć u trenutnim okolnostima. Igrali su pametno, nisu se rasulu. Gol im je pomogao da se još više toga pridržavaju. Gol je pao kao posljedica indivudalnog kvaliteta, kojeg nismo mogli pod kontrolu staviti. Dečko nam je 'ukrao' 15 minuta utakmice, što je izvukao lopti, faulova. Naš ritam je sasjekao i kad god su dobacili loptu do njega, on ju je uspio sačuvati", rekao je Osim i dodao je:

"Imali smo šansi, ali očigledno nije bio dan da lopta uđe preko linije. Kad se izgubi to se zaboraviš, ali bilo je dovoljno šansi. Vidjelo se da to danas neće tako lako ići. Čestitke Mladosti na pobjedi, zasluženoj. Ljudi su se trudili 90 i nešto minuta, dali malo sretan i lijep gol, ali zasluženo su pobijedili".

"Neke stvari nismo dobro riješili. Patili smo se. Nismo mogli ovog malog šopiti u petoj minuti iznijeti ga. Nismo imali rješenje. Kada bismo sutra igrali, vjerovatno bismo se drugačije ponašali. Možda bismo ga, ružno pričam, šopili u petoj minuti ili ga čuvali na nešto drugačiji način. To je bio ključ utakmice na stranu sve šanse", istakao je Osim..

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaki poraz je u nezgodnom trenutku bez obzira u kojem je kolu i pred kakvu utakmicu, pogotovo kad izgubiš od ekipe protiv koje si veliki favorit. Ne smijemo ponavljati greške koje će nas koštati i protiv Mladosti, Maccabija i Devetaka. Danas nismo ispoštovali neke stvari i razbile su nam se o glavu - drastično".

"I kad ima publike sve je normalnije igrati u gostima. Imamo prednost terena, ali to nismo znali koristiti. Danas se od početka vidjelo da nešto nije kako treba. Gol nam je odsjekao noge i vidjelo se ko od igrača u datim trenucima mogu nositi s pritiskom. Lako je igrati kad ti sve ide, a kad treba se stisnuti, vidjeli smo da ima još puno posla".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Htio je rec lahko je igrati kada imamo sudije huhu
29 30
RamboIzzMostara
Ne seri, moržu. Zgazila vas Mladost, čestitaj boljima!!!
26 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi