Plavi brojali do osam, zaigrao i Štilić
Plavi ubjedljivi protiv Kiseljaka

Ubjedljiv trijumf Željezničara

Plavi brojali do osam, zaigrao i Štilić

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Željezničar je u test utakmici na stadionu Grbavica sa ubjdljivih 8:0 pobijedio Kiseljak.


Željezničar je nastavio sa odigravanjem test utakmica sredinom sedmice, a današnji protivnik lidera na premijerligaškoj tabeli bio je Kiseljak.

Plavi su na kraju meča upisali ubjedljiv trijumf. Izabranici Amara Osima su slavili sa visokih 8:0, a navijače tima s Grbavice posebno može radovati vijest da je zaigrao Semir Stilić.

U prvom poluvremenu domaći su postigli čak šest golova. Mrežu gostiju je načeo Mehić, da bi Ramović i Zajmović postigli po dva pogotka, a među strijelece se upisao i talentovani Subašić.

Nastavak je donio još dva gola. Ramović je kompletirao hat-trick, dok je osmi gol djelo Dacića koji se uspješno oporavio od povrede.

Štilić je na terenu proveo posljednjih posla sata, dok je cijeli meč odigrao Salifu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Željezničar su igrali: Kjosevski (Kršić od 65.) – Salifu, Osmanković (Sipović od 46.), Bogičević (Beća od 46.), Pavić – Hajdarević, Mehić (Duraković od 65.) – Subašić (Gasal od 65.), Ramović (Štilić od 60.), Mujezinović (Dacić od 65.) – Zajmović (Sudar od 65.).

Plavi naredni ligaški meč igraju u subotu kada na Grbavici gostuje Sloboda. Početak meča je zakazan za 20:30.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anes1921
Samo igra i uigravanje, svi veliki klubovi igraju prijateljske sa niželigašima.... Samo Željo, samo zajedno!!!
2 22
semano1
vratiti Sinana Ramovica u prvi tim
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi