Trener Željezničara nakon pobjede nad Vorsklom

Amar Osim: Možda dovedemo još jednog igrača u veznom redu

Fudbaleri Željezničara su danas odigrali novu pripremnu utakmicu u Turskoj i sa 2:0 savladali ekipu Vorskle.

Nakon meča i pobjede njegovih izabranika govorio je šef struke Željezničara Amar Osim. Najavio je i mogućnost dovođenja još jednog pojačanja do kraja priprema.

"Više smo bili ozbiljni nego dobri. Doduše nismo bili ni loši, protiv ekipe čije kapacitete i kvalitete znamo. Znamo šta su sve postigli ove godine... Naši igrači su bili maksimalno skoncentrisani s obzirom i na to koliko dugo traju pripreme. Teško je bilo očekivati više na tom nivou i nagrađeni su za tu koncentrisanost, požrtvovanje, ozbiljnost - pobjedom protiv renomirane ekipe", izjavio je Amar Osim.

Mladi Denis Žerić je na samom startu meča pretrpio povredu zbog koje je odmah morao napustiti teren.

"Odveli su ga u hotel. Neki udarac je dobio. Moguće je da je od jačine udarca i noga oštećenija nego što bi to bio slučaj kod 'običnog' udarca, ali nadam se da nije."

Osim je prokomentarisao i nova pojačanja, Mujezinovića i Sipovića.

"Tek su stigli. Mujezinović je radio sa ekipom do prije pet-šest dana, dok je Sipović radio individualno zadnjih mjesec dana, ali je pokazao da se radi o ozbiljnom igraču. Mujezinović je za nas bio nepoznanica na ovom nivou, ali je u utakmici pokazao neke, za nas interesantne, kvalitete. Mi su svom rosteru nemamo igrača tog tipa i mislim da će imati priliku da pokaže šta zna i da će nam pomoći", istakao je Osim, pa se osvrnuo na moguće nove dolaske:

"Ako i bude dolazaka, neće ih biti puno. Eventualno još jedan igrač da nam dođe... Možda još jedan vezni jer smo tu deficitarni. Imamo ovu dvojicu koja stalno moraju igrati, a mladi su. Osmanović je treći, ali je on možda čak i premlad, a ima i problema sa leđima. Teško da ćemo ući u prvenstvo sa samo tri igrača u veznom redu. Vjerovatno ćemo se tu morati još pojačati."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
samo Tarika Adiloviča iz čelika,i milion je za godinu i pol u kasi želje..dečko je.mašina,ali ne igra zbog čače..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi