Nakon poraza od Sočija

Amar Osim: Na neke igrače se može ozbiljno računati

E. Škorić

Kombinovani tim Željezničara danas je poražen od ruskog Sočija sa 1:0, a jedini gol Rusi su zabili iz penala u prvom dijelu.

Igrači na koje će Amar Osim ozbiljno da računa u drugom dijelu sezone dobili su danas šansu, no nisu uspjeli da izbjegnu poraz. Unatoč velikom požrtovanju, borbi, želji da se dođe do gola, mreža Sočija je ostala netaknuta, a najbolje šanse imali su Zubanović i Dacić u posljednjem napadu.

"Svaša nešto danas nismo vidjeli. Ovo je bila dobra provjera za našu ekipu koja nikada nije ranije igrala u ovom sastavu i protiv ozbiljnog rivala koji je bolji od nas. Iako je protivnik ugraniji i bolji od nas, momci su do kraja željeli da daju gol. Nismo odustajali, imali smo neke šanse. Igrači su ozbiljni, na neke od njih se može ozbiljno računati", kazao je Osim.

Trener Željezničara govorio je i o povrijeđenim igračima, ali i najavio najjači tim pred sutrašnji duel i posljednju provjeru pred povratak u Sarajevo.

"Ovo je bila odlična provjera. Iskreno, pribojavali smo se da bi ovaj naš tim mogao biti puno inferiorniji u odnosu na rivala. Inferiorniji jesmo bili, ali ne toliko da utakmica ne bi bila zanimljiva", istakao je Osim.

"Žerić je već bolje, Zubanović ima problema s mišićen od nekog naglog pokreta. Moguće da je malo gadnija povreda. Zec je možda malo pretjerao, malo je prebrzo htio da se vrati, ali najvažnije je da se on oporavi i da nam pomogne kada bude trebalo".

"Sutra će igrati ekipa koja je u ovom trenutku naša najbolja".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

hangouts123
mjauuu Osimeee mačko propala
13 1
hangouts123
pa moze na igrace ne moze na tebe.Idi bavi se fitnesom,okani se fudbala.Pojma ti nemas ti bi unistio Real Madrid
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi