Željo dočekuje Mladost

Amar Osim: Nadam se da ćemo dobro ući u utakmicu, Mladost je nezgodna ekipa

S. Mlaćo

Nakon remija u Tuzli protiv Slobode, nogometaši Željezničara pred svojim navijačima nove bodove će tražiti u nedjeljnom duelu protiv Mladosti.

Dobojlije rasterećene dolaze na Grbavicu i sigurno da izabranicima Amara Osima neće biti nimalo lako. Svjestan toga je i sam Osim, koji je govorio na današnjoj press konferenciji u Plavom salonu.

"Očekujem da ćemo nakon ovog kola imati bolju situaciju. Naši rivali igraju teške utakmice, a mi igramo kući. Bojim se da taj dio posla koji nam preostaje neće biti tako lagan. Sjetimo se prošle utakmice sa Mladosti i sve će nam biti jasno", kazao je Osim.

"Ako je igračima stalo da nam bude lakše do kraja znaju šta nam je činiti. I ako budemo sto posto koncentrisani to je samo preduslov da ostvarimo dobar rezultat".

Željo je prije dva mjeseca namučio sa Mladosti, ali slavio.

"Oni su tada bili ispred nas, a mi smo dobili teškom mukom. Oni su imali 4-5 udarca na gol, a mi 28. Sada su oni iza nas, ali to je više zahvaljući njihovim slabijim rezultatima. Pali su baš, upisali neke neočekivane poraze, pa su od +1 nad nama došli na -7, iako mi nismo nešto specijalno uradili. Rezultatski su u lošem nizu. Definitivno su nezgodna ekipa".

"Svi puno lakše daju golove u ovom trenutku od nas. Tu je možda GOŠK još s nama. Utakmica će biti 'gadna', nadam se da ćemo dobro ući u utakmicu".

Na Grbavici su odlučili smanjiti cijene karata kako bi privukli što veći broj navijača.

"Iskreno, to je jednim dijelom bila i moja incijativa. Vidite da je malo publike na stadionima, ne samo kod nas. Mi opet smatramo da imamo cijenu koja u ovom trenutku nije opravdana. Logično je da pokušamo i na taj način nešto uraditi. Ne mislim da će sada zbog toga doći 15.000 ljudi. Ciljevi će se puno lakše ostvariti sa našom publikom. Te cijene će biti i na zadnjoj utakmici na Grbavici".

O igračkom kadru Osim kaže

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ermin Zec trčkara, a Pavić mislim da neće moći igrati"

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije