Amar Osim: Navikli smo gubiti od Veleža...

Šef struke Plavih sa Grbavice dobro raspoložen uprkos porazu

Amar Osim: Navikli smo gubiti od Veleža...

Željezničar i Velež su danas u Međugorju odmjerili snage u prijateljskom duelu, a do pobjede su došli Mostarci. Velež je slavio rezultatom 2:1.

Nakon prve pripremne utakmice svog tima kratko je za govorio Amar Osim, strateg Željezničara.

"Navili smo gubiti od Veleža tako da ovo danas nije ništa dramatično", izjavio je uz smiješak Osim, pa nastavio:

"Pogotovo ako uzmemo u obzir s kakvom smo ekipom ugrali, pogotovo drugo poluvrijeme. U prvom smo bili ravnopravni možda čak i malo bolji, u drugom su igrala četvorica-petorica igrača na probi, dvojica-trojica koji su se vratili sa posudbe, dva nova, tako da je bilo nerealno očekivati da se mi možemo suprotstaviti Veležu, kojem su tada igrala sedmorica ili osmorica koji igraju ili komotno mogu igrati za prvi tim. Ali istrčali su se svi, nije se niko povrijedio, utakmica je bila poprilično dinamična s obzirom da je prva i nama i njima."

"Trčalo se dosta, dosta se i griješilo, teren je težak, noge su teške, ali se desilo finih stvari s obje strane. S te strane smo zadovoljni, vidjeli smo želju, dinamiku i vidjeli smo šta smo trebali vidjeti kada su u pitanju igrači na probi."

Ponajbolji igrači Želje dana nisu igrali.

"Poprilično naporno smo trenirati zadnjih par dana, morali smo napraviti prostora koje smo trebali testirati. Te igrače znamo, ne moramo ih posebno testirati, te koji danas nisu igrali. Bilo je važnije da vidimo nekog nevog nego da recimo, pod znacima navoda, maltretiramo Štilića."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je neko od igrača na probi već zadovoljio?

"Moramo malo procesuirati, eventualno pogledati večeras snimak utakmice, pa ćemo tada moći donijeti neki konkretniji sud, a ne sada pet minuta nakon utakmice", poručio je Osim.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sviRodjeni
Amar Osim: Navikli smo gubiti od Veleža, kraj priče.
18 5
nijepoznat
Samo jako Federalci
9 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi