Amar Osim: Neko je napravio s***e od derbija, ovo je njiva...

Trener Željezničara ljut zbog terena

Amar Osim: Neko je napravio s***e od derbija, ovo je njiva...

M. Šljivak

FK Željezničar poražen je u Mostaru od Zrinjskog sa 2:1.

Domaći su slavili sa 2:1 golovima Petra Kunića, a trener gostiju Amar Osim nije zadovoljan terenom na kojem se ovaj meč igrao.

"Derbi je odigran u katastrofalnom terminu, na katastrofalnom terenu, totalno nedostojnom derbiju. Neko bi se trebao pobrinuti da to tako više ne bude, pogotovo kada igraju dva najtrofejnija tima u državi. Napraviš sranje od utakmice, jer igraš na 28 stepeni bez svjetala na terenu koji je njiva. Kritika Zrinjskom, jer bi trebali da imaju bolji teren. To što prave reflektore je nesreća", rekao je Osim.

Zatim se osvrnuo na dešavanja na terenu...

"Tvrda utakmica kao što smo i očekivali zbog situacije u kojoj je Zrinjski bio. Mi smo imali dobru situaciju, nisu im igrali određeni igrači, ali su igrali igrači koji više hoće i koji hoće malo seljačkije igrati. Mi se tu nismo najbolje snašli, primili smo dva gola iz nabacivanja i skakanja, a to nije zabranjeno koliko znam. Ja mogu samo čestitati Zrinjskom, ali teren nam nije odgovarao jer i treniramo na boljem. Bilo je situacija koje smo morali bolje riješiti", rekao je Osim.

Stvorio je Željezničar nekoliko šansi, zabio jedan gol, ali to je sve...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo igrali protiv, ne Stupčanice, nego Moščanice, to je simpatični klub iz Sarajeva da kažem da smo slabo igrali. Ljudi su bili prvaci, bez obzira na sve probleme, oni su odličan tim. Nismo iskontrolisali neke stvari, niko im nije toliko šansi stvorio ovdje. Široki im je dao tri gola, a imao je pet šansi. Ne mogu se složiti da smo skroz slabo igrati, jer ne možeš stvoriti ovoliko šansi kad igraš loše, ali nismo igrali sa Moščanicom".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Mene stid što živim u Hrasnom zbog ovog kloca
45 14
nedoni46
neko je napvavio svanje od devbija*
34 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi