Oglasio se i FK Željezničar: Preuzmite mjere za očuvanje regularnosti takmičenja
Minulog vikenda je u Goraždu prekinuta sjajna serija lidera Prve lige FBiH, pošto je FK Goražde sa 1:0 savladao FK Velež

Nakon dešavanja u Prvoj ligi FBiH

Oglasio se i FK Željezničar: Preuzmite mjere za očuvanje regularnosti takmičenja

Puno je prašine u bh. sportskoj javnosti podigla utakmica 17. kola Prve lige FBiH između Goražda i Veleža, odigrana minulog vikenda.

Imali su Rođeni puno pritužbi na suđenje na ovom susretu. Žalbe su upućene, ali je na jučerašnjoj sjednici Komisija za sudije i suđenje NSFBiH usvojen izvještaj prema kojem je sve proteklo regularno i na osnovu kojeg je odlučeno da službena lica neće biti kažnjena.

Danas su pristigle vijesti da je Nedim Selimotić (koji je bio protiv usvajanja izvještaja) podnio ostavku na mjesto predsjednika Komisije sa suce i suđenje, dok se danas oglasio i N/FSBiH s porukom da krovna kuća bh. fudbala žali zbog dešavanja u Goražu, ali da je za pomenuti meč nadležan samo Nogometni savez FBiH.

Sada se oglasio i FK Željezničar, a bh. premijerligaš apeluje nadležnim organima da preuzmu adekvatne mjere kako bi se sačuvala regularnost takmičenja.

Saopštenje FK Željezničar prenosimo u cjelosti:

"FK Željezničar apeluje nadležnim organima preuzimanje mjera za regularnost takmičenja

FK Željezničar kao najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini apeluje nadležnim organima da preuzmu sve određene mjere kako bi sačuvali regularnost takmičenja Prve lige Federacije BiH, ali i ostalih fudbalskih natjecanja u našoj zemlji.

Podstaknuti posljednjim dešavanjima u bh. fudbalu vezanih za nezadovoljstvo pojedinih klubova sa bogatom tradicijom na regularnost takmičenja i suđenje na utakmicama, FK Željezničar se osjeća odgovornim da apeluje na nadležne organe da preuzmu određene mjere kako bi pobjednika na terenu odlučivala jedino igra dvije ekipe na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne želimo da se naš fudbal u medijima u regionu, ali i šire, prezentuje eventualno spornim sudijskim odlukama na utakmicama, nego lijepim pričama poput one jučerašnje iz Konjica sa susreta 1/4 finala Kupa BiH.

Za kraj, želimo sreću svim klubovima u borbi za ostvarivanje svojih ciljeva i nadamo se da će se borba za iste voditi samo na zelenom terenu."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasimaga
Ko o cemo, k.... o postenju
18 0
VelaHavle
Ko o cemu, ravaku o postenju
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi