Trener FK Željezničar

Amar Osim: Ovdje se niko nije naigrao, to su mnoge ekipe osjetile na svojoj koži

Midhat Šljivak

Željezničar je večeras u Tuzli remizirao protiv Slobode.

Izuzetno slab meč na Tušnju završen je na kraju sa nepopularnih 0:0, a trener gostiju iz Sarajeva Amar Osim je nakon meča ipak bio zadovoljan osvojenim jednim bodom.

"Očekivano tvrda utakmica, Sloboda je bila bliža da postigne gol u prvom poluvremenu, kada su nas u 15-20 minuta ubacili u neki svoj ritam, gdje nismo znali odgovoriti na njihov način igre, koji je definitivno efikasan", istakao je Osim, te je nastavio:

"U drugom poluvremenu smo se popravili. Nismo im dali da nam uzimaju duge lopte, da dobijaju duele. Nakon isključenja Beganovića smo bili bliži pobjedi. Jedna prava šansa je bila naša, gdje je mali Muminović strašno odbranio. Drago mi je što se oporavio i što je odbranio, ali mi je žao što nije bio gol. Mogli smo uzeti još dva gola, ali osvojili smo bod koji nama više odgovara. Mi moramo biti zadovoljni s tim, jer ovdje nije lako igrati. To su druge ekipe iz vrhe osjetile na svojoj koži".

Na pitanje smatra li da je ovo maksimum što njegova ekipa može pružiti, Osim je rekao:

"Što se tiče borbe i angažmana, drugo poluvrijeme je bilo blizu, neću reći maksimuma, već nekakog optimuma. Nije lako ovdje igrati, teren je nezgodan, ima publika koja navija za svoju ekipu svim srcem. Nije se lako naigrati ovdje lopte. Mi smo odgovorili na fizički izazov jako dobro, falilo je lucidnosti i tu se slažem s vama. Gledajući čitavu sezonu, ovdje se niko nije naigrao. Mi smo danas zasluženo osvojili bod, bili smo bliži pobjedi, ali reći ćemo da je ok 0:0".

Također, Osim je komentarisao i činjenicu da njegova ekipa jako teško postiže golove.

"Imamo to što imamo. Protiv Širokog smo imali dobre šanse, što je dovoljno bilo da damo gol. NIsmo ni primili gol i to je pozitivno. Treba pozitivne stvari izvući", istakao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je nakon ovog kola ostao na četvrtom mjestu sa 41 bodom i do kraja će ispred Radnika, Čelika i Slobode pokušati da sačuvaju ovu poziciju, koja bi ih mogla odvesti u Evropu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Jest ruzan braco moja .....aborutus.....hhahahahhah....pali kurcu zausi....koliko je minus...hahahhaa
2 0
Div iz šehera
Titula je u Šeheru ispred vječne vatre :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi