Amar Osim: Mi smo najbolji od prvih šest ekipa

U svom stilu

Amar Osim: Mi smo najbolji od prvih šest ekipa

Edmir Škorić

FK Željezničar je danas neočekivano s 1:0 poražen od Olimpika na Grbavici.

Amar Osim i njegov tim sve su dalje od Evrope, kriza traje već neko vrijeme...

"Čudna utakmica, nije realno. Rezultat ne odražava ono što se dešavalo na terenu. Čitavu utakmicu smo kontrolisali, imali smo periode gdje smo stiskali, oni realno nisu prišli golu. Nakon što ne daš golove, nakon što daš golove koji se ne pikaju, nakon nekakvih odluka koji meni nisu jasne, a ni našim navijačima i igračima. Mi ne vidimo to na isti način kao ljudi na terenu, i to ne jednom nego triput gdje smo očekivali da se to malo drugačije dosudi. U jednoj te istoj utakmici to se triput desi. To se ne desi i pored toga imaš neke šanse, igrači se trude, bacaju se na glavu, jedan slomio glavu, drugi također, na kraju primiš gol iz naše greške. Mogli smo izjednačiti, ali nismo. Otprilike u skladu sa onim šta se dešava u posljednje vrijeme, šta god dobro da uradimo neće nam se nagraditi", rekao je Osim i dodao:

"Nema se pravo ništa komentarisati, u našoj situaciji, da smo u boljoj situaciji možda se to ne bi odrazilo na igru i rezultat. U ovoj utakmici nismo imali sreće, ovo je najbolja naša utakmica ove sezone, nismo pobijedili, ne možemo zamjeriti igračima na zalaganju, na trudu i njima je malo krivo, poljuljani su situacijom oko njih, imaju osjećaj nepravde oko njih koji je možda subjektivan. Kad se četiri utakmice uzastopno desi, da ih ti drugačije vidiš, da se tako izrazim, nije lako. Danas se to triput desilo".

"Svi smo u gužvi, nama je bitno da se vratimo u normalan ritam gdje ćemo prelomiti. Neke stvari su simptomatične kod nas. Mi smo izgubili previše bodova protiv slabijih protivnika, malo je to glupo reći, ali kada uzmeš prvih šest ekipa, mi smo tu najbolja ekipa. Puno smo najbolja ekipa, ali smo izgubili protiv ekipa gdje ne smijemo gubiti. Nama utakmice sa boljim protivnicima nisu problem, ali sa ovakvim jesu bez obzira na odluke službenih lica, ne možemo dati gol tako lako. Nije laka situacija, nije lak kontekst, igrači su se trudili, to ovako izgleda čudno, ali jesu, borili su se, niko se nije štedao, nije stajao, da nije išao gdje je trebao ići. Nisu nagrađeni nego kažnjeni. Zašto? Sad više nije ni bitno. Realan rezultat nije baš adekvatan onome što se dešavalo na terenu".

Preuzeo je Amar krivicu za poraz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam večeras imao osjećaj da je ekipa spremna. Izgubili smo u utakmici koju smo imali 15 šuteva, a Olimpik jedan i gdje nam okolnosti nisu išle na ruku. Za nas je ovo malo bilo previše. Primili smo gol koji ti stavi glavu u blato. Igrači su reagovali danas kako trebaju, ali su izgubili. Igrali su u Kupu kako treba, ali nisu prošli. Ispali smo na penale. Golman im je bio raspoložen, ali dali smo gol koji nije bio priznat. Ko će biti krivac nego onaj ko stavlja ekipu da igra? Onaj ko trenira i sastavlja ekipu je najveći krivac. Igrači igraju kako im kažeš, odnosno kako ih treniraš. Onaj ko ih stavi taj je krivac. U BiH je specifična situacija, danas sve znaš, a sutra ne znaš ništa, to se okreće u dvije utakmice. Kod nas si dvije utakmice majstor, a sljedeće dvije veze nemaš. To je tako. U ovakvoj situaciji moraš reći da jeste, trener je odgovoran za igru ekipe koja nije bila tako loša".

"Ubjedljivo smo najbolja ekipa među ovih šest ekipa. Devet bodova za Sarajevom je puno, oni ne gube bodove gdje ne trebaju. Oni gube bodove od Zrinjskog koji je dobar, od Želje koji nije loš, od Širokog koji je neugodan. Kada to vidiš onda je teško reći da ćeš stići. Ove ostale utakmice koje igramo protiv protivnika našeg nivoa, ako nađemo nešto i ako to riješimo protiv slabijih ekipa onda se imamo čemu nadati. Drugi nam bježi tri boda. Mi smo danas podigli ekipu, ekipa nije danas dala gol iz 7-8 prilika. Nije da nismo igrali, nije da je bilo sekunde katastrofalno. Pogledajte našu utakmicu protiv Olimpika i Borac protiv Olimpika, mi smo bili 14 puta bolji od Borca, a oni su pobijedili 2:0 dok smo mi izgubili. Rezultat nam ne ide na ruku, a u svakoj utakmici koju smo izgubili smo imali dobrih momenata, imali smo nesreću sa nekim stvarima na koje nemamo utjecaj, a koje su jako bitne za konačan rezultat. Nemaš sreće sa nekim drugim stvarima, a nisi toliko jak da kažeš šta ima veze pogotovo sada na početku sezone kada se nijedna ekipa nije namjestila kako treba. Treba ti malo dodatnog impulsa", poručio je na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597153724
Osime ti si puko frajer, navijac sam zelje, al fakat nisi realan lik
63 4
Sarbit2019
BRKO ZNA BRKO UMIJE
27 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti