Amar Osim u subotu postaje član "kluba 300" FK Željezničar

Veliki jubilej

Amar Osim u subotu postaje član "kluba 300" FK Željezničar

A. Čaušević

Amar Osim je posljednjeg dana prošle godine po treći put u svojoj trenerskoj karijeri sjeo na klupu Željezničara. 

Miljenik navijača Plavih će u subotu proslaviti veliki jubilej te na neki način ispisati historiju najtrofejnijeg bh. kluba.

Naime, Osim će u duelu sa Zrinjskim po 300. put sjediti na klupi Željezničara te će postati treći trener koji će ući u tzv. "klub 300."

Osim je u prethodna dva mandata na Grbavicu donio pet šampionskih titula te četiri Kupa BiH. Do sada ima učinak od 180 pobjeda, 65 remija i 54 poraza.

Plave je do sada najviše puta vodio Milan Ribar, ukupno 367 puta. Sa 301. utakmicom drugi na listi je Ivica Osim te je sasvim jasno da će Osim mlađi do kraja sezone prestići svog oca.

Pod Bijelim brijegom promjena na golu Plavih

Mnogi prvotimci najtrofejnijeg bh. kluba su podbacili u sarajevskom derbiju zbog čega i ne čudi zašto će Osim u subotnjem susretu sa Zrinjskim napraviti niz izmjena u prvom sastavu.

Ona najznačanija će svakako biti među stativima. Trener Željezničara je odlučio promijeniti golmane pa će umjesto Vedrana Kjosevskog u subotu gol Plavih na stadionu Pod Bijelim brijegom braniti iskusni Irfan Fejzić.

Kjosevski ove sezone ne pruža partije u skladu sa svojom reputacijom, dok je Fejzić otkako je stigao u klub u januaru 2016. godine u nekoliko navrata pozivan da "gasi požar" te je svoje zadatke izvršavao veoma solidno.

Osim na golu bit će promjena i u posljednjoj liniji, a u startnoj postavi će se vjerovatno naći i Asim Zec.

Inače, Željezničar će sutra otputovati u Međugorje, a subotnji duel će dočekati u karantinu. Danas su na Grbavici trenirali svi igrači uključujući Ermin Zeca što posebno može da raduje Osima.

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
0-3 HAHAHAHAHAHAHAHA
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi